22 Mai 2015 publicat în Social 34 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Creierul uman este singurul organ care "isi pune problema functionarii sale". V-ati gandit vreodata la aceasta minune?

6. Creierul stie sa te vindece!

Pentru mii de ani, gandirea traditionalista din domeniul medicinei ne-a facut sa credem in creierul care nu se schimba. Specialistii din domeniul medical spuneau despre creierele noastre ca ar fi formate dintr-un numar finit de celule, fiecare indeplinidu-si rolul care apoi, dupa ce ajung la maturitate mor, iar noi ajungem sa retraim o a doua copilarie.

Dar Dr. Norman Doidge considera ca modul traditional cum ne raportam la creier si la functionarea sa este gresit si ca de fapt, creierul uman poseda o imensa capacitate de a se regenera, permitand reparatia si reconectarea sa. Neuroplasticitatea este o stiinta moderna potrivit careia creierele pot sa isi schimbe atat functionalitatea cat si structura.

Citeste si: Norman Doidge: Creierul stie sa te vindece!

Foto: Shutterstock.com; creier, desen

Foto homepage: Shutterstock.com; creier, ilustratie

7. Dragostea adevarata modifica creierul

Intr-o relatie profunda, o minte o revizuieste pe cealalta; o inima isi schimba partenerul. Aceasta mostenire uimitoare pe care o avem, ca mamaifere si in acelasi timp ca fiinte neuronale, este cunoscuta sub numele de revizie limbica, adica puterea de a modela partile emotionale ale celor pe care ii iubim; in creierul unor iubiti ce au o relatie profunda se activeaza anumite carari limbice, pe care memoria inexorabila a mintii le reactiveaza.

Ceea ce suntem si ceea ce devenim depinde in mare parte de cei pe care ii iubim. – (O teorie generala a iubirii A general Theory of Love, Thomas Lewis)


Iti recomandam si: 28 de curiozitati fascinante despre creierul nostru

de Julia Sima


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri