- Revista de psihologie Psichology Today vorbeste despre 7 tipuri de persoane care au integritate. Iata care sunt aceste persoane:
1. Au integritate: Parintii care cer iertare daca le-au gresit copiilor lor
Copiii, ca si animalele sunt tinte vulnerbaile pentru furia adultilor. Ei sunt vulnerabili pentru ca nu au capaciatatea cognitiva de a intelege complexitatea vietii. Atunci cand parintii se simt coplesiti, se intampla sa isi pdepseasca copiii mult prea tare. Este bine sa nu ajungem in acel punct. Dar daca s-a intamplat, sa ne recunostem greselile fata de copii este un lucru pe care trebuie sa il facem si care demonstreaza integritate. Parintii ar trebui sa isi dea la o parte mandria si isi ceara iertare mult mai des, este de parere Psychology Today!
2. Au integritate: Oamenii cu pozitii inalte care nu abuzeaza de pozitiile lor
Uneori, oamenii care se simt importanti pentru ca au mai multa putere decat majoritatea oamenilor se iau uneori atat de in serios, incat uita respectul fata de ceilalti si nu se gandesc nicio clipa la sentimentele celor din jur, ci doar cum sa le fie lor cel mai bine in fiecare moment.
Foto: Shutterstock.com; oameni care se respecta, plecaciune
De exemplu, astfel de oameni sunt cei aflati pe pozitii mai inalte in companii, oameni ce nu se scuza in fata candidatilor la job pe care ii lasa sa astepte si care uita sa le mai raspunda cu privire la rezultatul interviului.
Uneori si medicii se comporta asa, lasand multi oameni in sala de asteptare cu mult peste ora stabilita, fara sa isi ceara scuze pentru asteptare. In fiecare zi, oamenii aflati in pozitii de putere abuzeaza de noi in acest mod si aceasta inseamna ca sunt lipsiti de integritate. Ar fi frumos sa ii auzim pe acesti oameni spunand: „Multumesc ca ati asteptat.” sau "Imi pare sincer rau ca a trebuit sa mai asteptati."
Un exemplu de integritate – Jucatorul de tenis Novak Djokovic ii ofera umbreal copilului de mingi! Datorita intergitatii sale, sistemului sau de valori si simtului umorului, jucatorul de tenis este iubit in toata lumea:
3. Au integritate: Sefii care stiu sa scoata in evidenta realizarile angajatilor, vorbind mai putin despre propriile realizari
Un sef cu integritate este acela care nu vrea sa aiba putere asupra celorlalti, ci acela care are capacitati innascute de lider, cel care este bun la a tine lucrurile in ordine si care se pricepe sa rezolve problemele provocatoare, ghidandu-i pe ceilalti. Sefia nu are nimic de-a face cu actiunile narcisiste, cu sadismul, cu sociopatia. Simplu spus, sefii cu integritate nu au nevoie de putere, pentru simplul motiv ca ei stiu ca sunt buni in ceea ce fac.
De asemenea ei sunt constienti ca au salarii mai bune decat ceilalti coechipieri. Un sef bun face eforturi constante pentru a-i aprecia pe cei pe care ii manageriaza.
Un sef bun incearca sa ii rasplateasca pe oameni si financiar pentru munca depusa. Din pacate, de prea putine ori vedem manifestarea aceasta sanatoasa, in locurile de munca, observa publicatia de specialitate. Avem nevoie disperata de integritate!
4. Au integritate: Partenerii romantici care nu isi vorbesc urat si nu se poarta urat unul cu celalalt
Sa recunoastem. Exista moduri infinite in care ne putem purta urat cu partenerul nostru, in fiecare zi. Oamenii sunt rautaciosi unii cu ceilalti, din cele mai variate motive. La cel mai tulburator nivel se afla abuzul fizic, sexual si emotional. Dar exista si tipurile pasiv-agresive.
Din pacate, comportamentul agresiv fata de cei pe care ii iubim se intampla prea adesea. Sunt si cupluri in care cei doi insa, se poarta frumos unul cu celalalt si refuza sa foloseasca un comportament agresiv fata de celalalt, in ciuda momentelor in care exista diferente de opinie. Fie ca toata lumea sa observe si sa invete de la acesti oameni!
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice