Aleea Parcului Cismigiu se transforma sambata, 3 octombrie, incepand cu ora 8:00, intr-o imensa vitrina de magazin, unde oamenii sunt invitati sa expuna pe umerasele si cutiile speciale din carton piese din garderoba proprie, de care nu mai au nevoie. The Street Store, un concept care a luat nastere in Africa de Sud si a fost preluat apoi in toata lumea, isi propune sa fie mai mult decat o actiune de donare de imbracaminte.
Scopul este de a le oferi oamenilor fara posibilitati financiare aceleasi drepturi ca celor ce pot plati pentru hainele pe care si le doresc. La Street Store, persoanele fara adapost au parte de o experienta de cumparaturi completa si prietenoasa, avand sansa de a alege si chiar de a refuza ceea ce nu li se potriveste. Mai mult, ei sunt asistati de voluntarii proiectului, care ii ajuta sa gaseasca marimea si stilul dorit, insuflandu-le astfel acestor oameni incredere si demnitate.
“Nu este un eveniment, ci mai degraba un gest, un gest care se adreseaza oamenilor "invizibili" cei pe care nimeni se pare ca nu ii mai observa, dar cu care ne intersectam zilnic. Dorim ca prin intermediul acestui proiect sa cream mediul perfect de schimb intre cei care vor sa ofere si cei care au nevoie sa primesca. Este simplu si sigur pentru donatori sa vine cu piesele de imbracaminte si sa le agate pe umerase. Si este la fel de simplu pentru persoanele fara adapost sa aleaga cu demnitate ceea ce au nevoie, intr-un mediu in care sunt tratate cu respect si empatie.”, povesteste Alexandru Harbuzaru, care alaturi de Teodora Rus, formeaza echipa de organizare a evenimentului in Romania.
Asociatiile Homeless, Samu Social, FREE si Asociatia Umanista Romana se vor asigura ca apelul catre persoanele fara adapost se va face auzit in randul acestora. De asemenea, actiunea umanitara a atras parteneri dornici sa imbogateasca experienta persoanelor fara adapost, astfel ca Street Store ii va avea alaturi pe Ollie Gang Shop, Aqua Carpatica, Zoom-Biz si Expert Promotion.
The Street Store este un proiect marca M&C Saatchi care a luat nastere in anul 2014 in Cape Town, Africa de Sud. De atunci , proiectul a fost replicat de 329 de ori, in toata lumea. Editia din Romania este cea cu numarul 330.
Facebook: https://www.facebook.com/events/1540031889579718/
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural