Parintii care se simt super-eroi ai acestor vremuri pentru ca reusesc sa petreaca timp de calitate cu copiii lor, sa fie performanti la serviciu si chiar sa dezvolte o cariera, sa gateasca, spele, calce, schimbe scutece in timp ce citesc povesti celor mici, sa fie intelegatori si disponibili pentru copiii lor si multe altele.. sunt asteptati, alaturi de cei mici, la o iesire in parc, mai speciala decat de obicei. Am pregatit ateliere in aer liber pentru cei mici, dar si activitati pentru parinti.
Ne propunem sa ne reamintim impreuna ce ne face cu adevarat fericiti, cum putem sa impacam munca cu viata de familie, care este valoarea pe care alegem sa o acordam timpului nostru, toate acestea in timp ce ne reincarcam bateriile cu multa energie pozitiva.
Astfel, pe cei mari, ii asteapta ateliere de povesti pentru adulti cu scriitoarea de povesti pentru copii, activista si socioloaga Laura Gr nberg, impletituri de par realizate de artista Simona Pintrijel, Smarttricouri- tricouri cu mesaje pe tema egalitatii de sanse, impreuna cu cei de la Urban Collectors, atelier surpiza sustinut de Diana Elena Neaga, experta egalitate de gen. Copiii vor fi intampinati de personaje surpriza care au pregatit jocuri, pictura pe fata, baloane modelate, ateliere de desen dar si alte surprize.
Evenimentul este desfasurat in cadrul proiectului “Centrul Zebra Zou - Un serviciu incluziv de ingrijire si educatie timpurie in cartierul Floreasca din Municipiul Bucuresti” si face parte din campania de promovare privind egalitatea de gen si reconcilierea dintre viata profesionala si viata personala.
In cadrul campaniei au fost organizate o serie de evenimente legate de tema reconcilierii celor doua dimensiuni: focus grupuri cu parintii cu copii intre 0-3 ani, intalniri de lucru cu reprezentanti ai autoritatilor locale, ai angajatorilor, sindicatelor, asistenti sociali, psihologi, organizatiilor non-guvernamentale care lucreaza cu grupuri vulnerabile, propunandu-se serie de solutii pentru imbunatatirea echilibrului dintre viata profesionala si cea personala. Una dintre concluziile principale a fost aceea ca este mare nevoie de servicii de ingrijire publice, accesibile si de calitate (crese si gradinite), dar si de masuri de stimulare a angajatorilor in dezvoltarea unor politici de reconciliere pentru angajati, precum program de lucru flexibil, crese si gradinite in apropierea punctelor de lucru, programe recreative pentru parinti si copii, etc.
Acest proiectul este finantat prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014, in cadrul programului RO11 “Promovarea egalitatii de gen si a echilibrului intre viata profesionala si cea privata”, program operat de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice. Scopul initiativei este de a contribui la promovarea egalitatii de gen si la imbunatatirea echilibrului echilibrului dintre viata profesionala si cea personala. Astfel, se va avea in vedere atat cresterea numarului de servicii de educare si ingrijire pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 0-3 ani din Municipiul Bucuresti, cat si derularea unei campanii locale privind egalitatea de gen.
Proiectul va conduce la cresterea gradului de constientizare privind problematica de gen in randul grupului tinta si mai ales a populatiei de etnie roma din cadrul comunitatii din cartierul Petricani, prin desfasurarea unei actiuni locale de promovare. O parte dintre obiectivele pentru anul viitor sunt oferirea de sprijin pentru 10 familii de romi cu scopul cresterii gradului de autonomie si integrarea / reintegrarea femeii pe piata de munca si incurajarea ei activa sa caute un loc de munca.
Beneficiarii directi ai proiectului “Centrul Zebra Zou“ sunt 27 de copii intre 0-3 ani, dintre care cel putin 10 vor fi de etnie roma, 27 de parinti ai copiilor inscrisi, dintre care cel putin 10 vor fi de etnie roma. Parintii copiilor vor participa la activitatile centrului, la focus grupurile din cadrul campaniei de informare si la un eveniment special menit sa aduca in atentie chestiunea egalitatii de gen.
Despre SOS Satele Copiilor Romania
SOS Satele Copiilor Romania a fost infiintata in anul 1990. Asociatia implementeaza 3 programe la nivel national in Bucuresti, Sibiu si Bacau, oferind servicii de ingrijire de tip familial (Sate SOS), servicii de consiliere (Centre de Consiliere si Sprijin pentru Parinti si Copii) si servicii educationale (Tabara de Vara, Proiecte Educationale). Misiunea SOS Satele Copiilor Romania este aceea de favoriza educatia copiilor intr-un mediu familial propice dezvoltarii sanatoase si armonioase. In satele SOS, cei mici sunt incredintati unei mame SOS, care are in grija cate 5-7 copii, de a caror educatie, ingrijire si evolutie se ocupa indeaproape.
De aproape 25 de ani, organizatia lupta sa schimbe viitorul copiilor din Romania, prin programe de consiliere si sprijin pe termen lung pentru cei care au pierdut sau risca sa piarda ingrijirea familiilor biologice.In acest moment, peste 1000 de copii beneficiaza direct de sprijinul asociatiei SOS Satele Copiilor Romania si peste 15000 de copii au interactionat cu unul dintre programele SOS. Mai multe informatii despre SOS Satele Copiilor Romania puteti gasi si pe pagina de Facebook SOS Satele Copiilor.
https://www.sos-satelecopiilor.ro/pe-cine-ajutam/proiecte/centrul-zebra-zou/
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice