3. STEREOTIP DE GEN: „Femeiilor nu prea le place sa faca sex.”
Unul dintre cele mai frustrante stereotipuri despre femei este acela ca… ele ar reprezenta genul mai putin sexual. Ele sunt portretizate ca timide din punct de vedere sexual, de parca ar trebui sa fie convinse sau pacalite ca sa incerce ceva mai kinky.
Dar acest stereotip nu doar ca limiteaza libertatea de exprimare sexuala a femeilor si dorinta lor de a cauta placere, dar in acelasi timp creeaza o cultura care le condamna pe femeile mai indraznete, de parca sexualitatea lor ar fi ceva inacceptabil din punct de vedere social. Din punct de vedere social, femeilor li se cere sa performeze puritatea, sa se prefaca ca ele nu simt aceeasi intensitate a dorintei, si nici creativitatea sexuala care barbatilor le este permisa.
Nenumarate studii arata ca acest stereotip este foarte indepartat de realitate. Femeile sunt cu 71% mai creative dinpunct de vedere sexual decat barbatii si isi doresc sa faca sex de mai multe ori pe saptamana decat barbatii.
4. STEREOTIP DE GEN: „Femeile sunt monogame, in timp ce barbatii nu sunt.”
Exista si aceasta preconceptie culturala potrivit careia, daca femeile sunt fiinte mai putin sexuale, ele sunt in acelasi timp si monogame.
Nimic mai fals. De asemenea, numeroase studii arata ca de fapt, femeile sunt cele mai putin monogame. Un studiu britanic a aratat ca 9% dintre barbati ar insela daca ar intalni pe cineva care sa fie buna decat partenera actuala si 25% dintre femei ar insela daca ar intalni pe cineva mai bun decat partenerul actual.
Cercetatorii sunt de parere ca monogamia este de fapt un concept prin care societatea le-a constrans pe femei din punct de vedere sexual. Tot ceea ce stim despre sexualitatea barbatilor li se potriveste de fapt femeilor.
5. STEREOTIP DE GEN: "Visul oricarei femei este acela de a deveni mama"
Naratiunea contemporana are tendinta de a le portretiza pe femei doar din perspectiva ca singurul lucru pe care si-l doresc este acela de a deveni mame, in timp ce barbatii sunt cei care dau bir cu fugitii cand ele isi exprima aceasta dorinta.
Un stereotip neadevarat. De fapt, barbatii isi doresc mai mult decat femeile. Un sondaj de opinie efectuat in anul 2013 in America a aratat ca 80% dintre barbati si-au dorit sau isi doresc sa devina tata, in comparatie cu 70% dintre femei care isi doreau sa devina mame.
Idee articol via www.therooster.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară