26 Iulie 2017 publicat în Social 33 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Proiectul este initiat de psihologul Adrian Gemanaru, nominalizat la World Autism Festival pentru elaborarea unor terapii de recuperare a copiilor cu autism, dar si cu alte dizabilitati.

Vor alerga 24 de ore, pe nisip, pentru finantarea parcului terapeutic

La inceputul lunii mai (05 si 06 mai 2018), peste 1.500 de oameni vor alerga 24 de ore pe plaja in statiunea Mamaia pentru a promova si pentru a strange fondurile necesare acestui proiect. Psihologul Adrian Gemanaru va organiza a doua editie a evenimentului sportiv “Alerg 24h pentru Autism Marea Neagra”, prin intermediul caruia companiile si organizatiile participante vor avea ocazia de a alatura, in mod direct, acestui concept unic. Practic, municipiul Constanta va fi primul oras din Europa care va dispune de o plaja special amenajata pentru persoanele cu dizabilitati.

„Cei peste 1.000 de participanti inimiosi de la prima editie a evenimentului Alerg 24h ne-au reaprins speranta ca spiritul civic inca nu a murit in Romania, iar oamenii sunt dispusi sa ajute la cresterea calitatii vietii copiilor cu dizabilitati. Mai mult decat atat, speram ca mediul de afaceri din Romania sa manifeste interes si sprijin pentru acest proiect unic in Europa. Necesitatile unei persoane cu handicap, in special daca este copil, sunt enorme, iar noi ne dorim sa le aratam ca nu sunt singuri in aceasta lupta grea spre recuperare. Cum recuperarea pleaca, in primul rand, de la starea de spirit, am proiectat acest sector de plaja cu foarte multe locuri de joaca si spatii in care ei sa se bucure de vara si de mare”, declara psihologul Adrian Gemanaru, presedintele Centrului Terapeutic “Marea Neagra”.

Organizatorii proiectului au sprijinul Administratiei Prezidentiale si Ministerului Mediului

Punerea in aplicare a acestui proiect necesita un buget de aproximativ 100.000 de Euro. in acest sens, Centrul “Marea Neagra” din Constanta cere sprijinul oamenilor implicati in turism, al autoritatilor locale, motivand ca proiectul de la malul Marii Negre este unul de interes national, intrucat numarul persoanelor cu handicap reprezinta aproximativ 1 milion de oameni din populatia Romaniei, iar nevoia unui astfel de spatiu dedicat lor este vitala. Pentru implementarea proiectului, Centrul “Marea Neagra” a primit sprijinul Administratiei Prezidentiale si Ministerului Mediului.

Accesul la facilitatile existente vor fi oferite copiilor cu nevoi speciale, persoanelor cu dizabilitati si familiilor acestora cu titlu gratuit.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri