19 Aprilie 2018 publicat în Social 25 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Chiar fără să știm, noi suntem angrenați în tot felul de practici prin care ne îngreunăm factura la energie elctrică și mai mult decât atât, facem rău Planetei.

Energy Hero - Cum să economisești energie electrică si sa ai o factura mai mica la curent

7. Utilizați inteligent mașina de spălat!

Pentru economisirea energiei în timpul în care folosiți mașina de spălat, puteți urma câțiva pași simpli:

  • Spălați la temperaturi joase rufele cu un grad redus de murdărie, nu folosiți ciclu de prespălare și temperaturi mari în acest caz;
  • Utilizați aparatul la capacitatea maximă a programului selectat, însă nu îl supraîncărcați;
  • Pentru cantități mici de rufe şi uşor murdare folosiţi opţiunile de spălare "Rapid" , "Încărcare la 1⁄2" sau "Spălare 30 de minute".  În acest mod veţi reduce consumul de apă, de energie electrică şi de timp.
  • Înlăturați la timp calcarul din mașina de spălat. În felul acesta, mașina de spălat va fi mai eficientă energetic și nivelul de uzură mai redus.

Foto: Shutterstock/ adriaticfoto

Cum să economisești energie electrică

8. Scoateţi din priză încărcătorul telefonului, atunci când nu îl folosiţi.

Atunci când încărcătorul este lăsat în priză, folosește energie electrică, fără folos.

Limitați perioada de iluminare a ecranului.. Astfel, lăsând ecranul luminat doar atât timp cât aveți nevoie, prelungiți viața bateriei.

  • Încărcați telefonul doar când este nevoie. Mulți oameni s-au obișnuit să pună telefonul la încărcat în fiecare seară, chiar dacă bateria este plină. Pentru a economisi electricitate, încărcați-l doar în momentul când bateria s-a descărcat complet.

9. Aerisiți periodic încăperile!

Aerisirea insuficientă reprezintă, în timp, cauza unei umidități ridicate în încăpere. Aceasta duce la formarea condensului și mucegaiului dăunător pentru sănătatea voastră. 

Geamurile termoizolante pot reprezenta un pericol pentru sănătate atunci când camerele nu sunt aerisite corespunzător.

Printr-o aerisire corectă puteți evita pierderile de căldură, precum și formarea condensului și a mucegaiului. Este indicată aerisirea de cel puțin două ori pe zi a unei încăperi, pe o perioadă de 30 minute, ne sfătuiește Energy Hero.

10. Nu lăsaţi aparate electrice, în special computere, să funcționeze în regim sleep!

Ideea că e bine să evitați să stingeți calculatorul pe timpul nopții este destul de populară, argumentul fiind acela că închiderea și deschiderea frecventă a PC-ului vor avea un impact asupra componentelor și acestea se vor uza mai rapid. Pe de altă parte, oprirea ocazională este benefică pentru performanțele calculatorului, dar, mai important, lăsarea în funcțiune duce la consum inutile de energie electrică.

Dacă faceţi o pauză şi plecaţi din faţa calculatorului, îl treceți neapărat în regimul sleep, deoarece folosește mai puțină energie, însă dacă plecați, nu îl lăsați în acest regim, optați cel puțin pentru hibernate, dacă nu pentru oprirea completă. În modul hibernate, calculatorul nu mai folosește energie si pornește din punctul în care se afla când a fost activată funcția.

Urmărește mai multe detalii pe pagina de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/eroiienergiei/

Foto homepage: Shutterstock/ Krisana Antharith


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri