20 Iulie 2018 publicat în Social 1 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Cu ajutorul companiilor aeriene low-cost poți găsi oferte de zbor la prețuri accesibile, însă costurile de călătorie pot crește cu ușurință dacă optezi pentru servicii extra.

Alegerea locurilor în avion

Multe companii aeriene permit alegerea locului în avion, fie pentru a sta mai aproape de un partener de călătorie sau pentru a avea parte de confort mai mare. Indiferent de situație, trebuie luate în calcul costuri suplimentare pentru această opțiune la unele companii aeriene. Dacă vrei să alegi orice loc în avion, inclusiv cel cu spațiu suplimentar pentru picioare, costul poate ajunge chiar la 50 de euro cu Wizz Air, 26 euro cu Blue Air și la minimum 15 euro cu Ryanair.
 
Cu cel mic la bord

Dacă plănuiești o călătorie în care să iei bebelușul în avion (pe care îl vei ține în brațe), costurile pot fi de trei ori mai ridicate decât biletul pentru un adult, chiar dacă bebelușul nu ocupă un loc. Ryanair percepe o taxă fixă de 25 de euro, iar la Wizz Air taxa este de până la 27 de euro. Cu Blue Air costurile sunt mai mici, 10 euro pe rute interne și 20 de euro pentru cele externe.
 
Bagajele în plus

Pentru majoritatea călătorilor români costurile extra pentru un bagaj în plus la cală atunci când călătoresc cu companiile low-cost nu este o noutate. În unele cazuri, însă, aceste costuri pot fi mult mai mari decât prețul pe care îl plătești pe biletul de avion. Ryanair percepe o taxă de până la 40 de euro pentru un bagaj la cală înregistrat la aeroport (25 de euro la check-in-ul online), de aproape cinci ori mai mult decât costul unui zbor. La Wizz Air taxa este de până la 120 de euro, în timp ce la Blue Air e de două ori mai mică.

 
Apetit crescut în timpul zborului, pe măsura bugetului

Indiferent de durata petrecută în avion, majoritatea călătorilor se simt ademeniți de mirosul și aspectul gustărilor sau băuturilor servite la bord. În plus, există diverse opțiuni la dispoziție, de la chipsuri, batoane de ciocolată și alune la cafea, ceai, suc și alte băuturi, prin urmare poți fi ușor tentat să mai cheltuiești niște bani.
 
Dacă ți se face poftă de ceva sărat, o cutie cu chipsuri (40g) costă 2,5 euro la bordul avioanelor Ryanair și cu 5 euro în plus la Wizz Air. Pentru același produs, la Blue Air costul este de 4 euro. La supermarket, pentru o cutie care cântărește 165g de chipsuri, de patru ori mai mult, prețul este 1,52 de euro. Dacă simți mai degrabă nevoia de zahăr, vei plăti pentru un baton de ciocolată 1,5 euro la Wizz Air, 2 euro la Ryanair, 3 euro la Blue Air, iar în supermarket de până la nouă ori mai puțin – 0,34 de euro.

În timp ce costurile pentru o gustare sunt mult mai ridicate, la propriu, la bordul avionului decât jos, la supermarket, același lucru se aplică totodată băuturilor, fie că este vorba de cele răcoritoare sau calde.

O sticlă cu apă plată / minerală de 500 ml costă 2 euro la Blue Air, 2,5 euro la Wizz Air și 3 euro la Ryanair. Pentru același produs, la supermarket prețul este de nouă ori mai mic – 0,33 de euro. În cazul băuturilor acidulate, prețul este asemănător: pentru o doză de 250-330 ml, pasagerii Ryanair, Blue Air și Wizz Air plătesc 2,5 euro. Pe rafturile supermarketului, același produs costă de șapte ori mai puțin – 0,35 de euro. Pentru un ceai sau o cafea / ciocolată caldă, prețul la Blue Air este de 1 euro, în timp ce mult mai scump este la Wizz Air (între 2,5 și 3 euro) și Ryanair (3 euro), echivalentul unui pachet cu cafea de 250 g din supermarket.
 
Conform Momondo, "datele prezentate sunt bazate pe informațiile obținute de pe site-urile oficiale ale companiilor aeriene. Prețurile au fost identificate în perioada 12-17 iulie 2018."

Sursa: Comunicat de presă

Foto homepage: Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri