26 Septembrie 2019 publicat în Social 1 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Studiile indică faptul că a conduce după un somn de mai puţin de 5 ore este la fel de periculos ca a conduce sub influenţa alcoolului!

Percepţia riscului: Să conduci obosit, mai puţin periculos ca a conduce sub influenţa alcoolului?

În cadrul sondajului desfăşurat cu prilejul campaniei FII TREAZ LA VOLAN!, a fost evaluată şi percepţia respondenţilor asupra a 3 riscuri care pun în pericol participanţii la trafic: oboseala, condusul sub influenţa alcoolului şi condusul în timpul unei conversaţii telefonice. 

Aproape 62% dintre şoferi consideră că să conduci obosit este „foarte periculos”. Prin comparaţie, 92% consideră că este „foarte periculos” să conduci sub influenţa alcoolului, iar doar 38% sunt de părere că este „foarte periculos” să conduci în timp ce vorbeşti la telefon.

De asemenea, aproape 34% dintre conducătorii auto consideră că este „destul de periculos” să conduci obosit. 46% sunt de acord că este „destul de periculos” să conduci în timp ce vorbeşti la telefon. 

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pași către cariera de mamă Un nou studiu evidențiază rolul esențial al mamelor în reducerea obezității infantile prin activitate fizică L`ORÉAL GROUPE LANSEAZĂ MELASYLTM, UN INGREDIENT INOVATOR CE ACȚIONEAZĂ ASUPRA PROBLEMELOR LOCALIZATE ALE PIGMENTĂRII PIELII

De remarcat este faptul că 14% dintre respondenţi au declarat că este „puţin periculos” să conduci în timp ce vorbeşti la telefon.

Eşantion

În cadrul sondajului desfăşurat online în perioada 10 iulie – 10 septembrie 2019 au participat 16.235 de respondenţi, dintre care 15.121 de şoferi (93%). Dintre conducătorii auto, 96% conduc în mod constant: 80% au declarat că se urcă zilnic la volan, iar alţi 16%, de câteva ori pe săptămână. De asemenea, 13% dintre şoferi conduc zilnic în afara localităţii, alţi 28% - de câteva ori pe săptămână, alţi 30% - de câteva ori pe lună, iar 24% - de câteva ori pe an.

În total, 85% dintre participanţii la sondaj sunt bărbaţi, iar în ceea ce priveşte categoriile de vârstă, aproape jumătate au între 18 – 25 de ani, 20%, între 26 şi 34 de ani şi 23%, între 35 – 55 de ani.

Metode naturale pentru calmarea tusei copilului în timpul nopții Telemedicina, instrumentul care îmbunătățește calitatea vieții persoanelor cu diabet zaharat. 1 din 5 consultații se realizează la distanță Rehidratarea, secretul unui ten sănătos

Foto fr si main: By Stock-Asso /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri