7. Ajută-l să verifice și să gestioneze setările de confidențialitate
Odată ce copilul tău adolescent se înscrie pe o platformă de socializare, poate folosi instrumentele și setările disponibile pentru a-și gestiona contul. Facebook pune la dispoziția utilizatorilor setări de confidențialitate, prin intermediul cărora aceștia pot controla cine poate să devină prietenul lor, cine le poate vedea postările și dacă sunt distribuite în mod implicit detalii precum locația. Instagram oferă multe instrumente flexibile pentru a facilita siguranța adolescenților în mediul online, inclusiv filtre împotriva intimidării, avertismente legate de descrierile folosite și ascunderea conținutului sensibil. De asemenea, adolescenții pot restricționa interacțiunile nedorite pe profilurile lor și pot raporta cu ușurință conturi, comentarii și postări pentru intimidare.
8. Încurajează-l să raporteze lucrurile care îl îngrijorează
Așa cum facem și în viața reală, este important să ne tratăm reciproc cu empatie și respect și în social media. Din acest motiv, Facebook a dezvoltat o serie de politici (Standardele Comunității) care definesc ceea ce este sau nu este în regulă să fie distribuit pe platformele companiei. Există un link pe aproape toate postările de pe Facebook și Instagram pentru raportarea abuzurilor, intimidării, hărțuirii și a altor probleme. Echipele globale ale companiei lucrează 24 de ore din 24 pentru a analiza lucrurile pe care utilizatorii le raportează și pentru a elimina ceea ce încalcă Standardele Comunității. Ne propunem să revizuim majoritatea rapoartelor în termen de 24 de ore.
9. Transformă această experiență în una de care vă puteți bucura împreună
Te poți bucura de momentele speciale din familia ta surprinzându-le în clipuri video sau în fotografii, te poți distra alături de cei dragi editând imagini, adăugând filtre sau folosind opțiunile de realitatea augmentată, cum sunt urechile de iepuraș! Îi poți întreba care este activitatea lor preferată în mediul online - poate iubesc să se joace, să vorbească cu prietenii sau să își trimită fotografii. Și, de asemenea, poți povesti despre activitățile pe care tu le desfășori cu plăcere în mediul online. În acest fel, împărtășiți părerile voastre despre tehnologie, un subiect extraordinar pentru a da startul unei discuții.
10. Ai încredere în tine
În general, poți trata activitățile online ale copilului în același mod în care tratezi activitățile acestuia din viața de zi cu zi. Dacă observi că fiul sau fiica ta reacționează cel mai bine la un acord obținut în urma unei negocieri, elaborează un contract pe care îl puteți respecta amândoi. Sau poate pentru copilul tău este suficient dacă știe regulile de bază.
Pentru a afla mai multe informații, te invităm să vizitezi Centrul de Siguranță Facebook, Portalul Facebook pentru Părinți, Instagram Together și Parent’s Guide to Instagram.
Foto fr si main: By Fabio Principe /Shutterstock
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice