Sărăcia în creştere le cauzează anxietate copiilor
Sărăcia și accesul la apă curată sunt probleme dintotdeauna pentru multe dintre țările chestionate, iar COVID-19 a înrăutățit situația, lucru care a dus la creșterea anxietății în rândul copiilor.
Pe copii şi tineri îi îngrijorează în special riscul ca părinţii lor să rămână fără venituri. De asemenea, sunt îngrijorați de impactul economic pe care criza l-ar avea asupra celor mai vulnerabili și preocupați pentru numeroasele persoane din comunitățile lor care nu au economii și depind de banii câștigați zilnic.
Anita, în vârstă de șaisprezece ani, din Republica Democrată Congo, o țară care a fost afectată și de Ebola, a explicat: „Nu îmi place această situație. Am vrut să anunțăm sfârșitul Ebola, dar acum coronavirusul vine deja. În ciuda faptului că izolarea ne va ajuta să ne protejăm de virus, acest lucru va duce la înfometare care ne poate ucide.”
“O mare problemă este lipsa apei. De exemplu, una dintre cele mai importante recomandări este spălarea mâinilor, dar acolo unde trăim, nu avem apă. Multe case primesc apă doar o dată pe săptămână; Deci, cum vor avea aceste persoane oportunități bune de igienă? Ei nu pot! Acest lucru va provoca multe infecții.”, a spus Lara, 17 ani, din Brazilia.
În ciuda tuturor acestor temeri, copiii îşi doresc să contribuie la lupta împotriva răspândirii COVID-19. În cadrul interviurilor, toţi au declarat că este foarte important pentru ei să se implice în conştientizarea cu privire la importanţa măsurilor de protecţie împotriva răspândirii virusului.
"Din rezultatele acestui studiu reies cifre alarmante, dar foarte adevărate. Trebuie să recunoaștem că suntem copii, adolescenți ce iubesc să fie înconjurați de oamenii dragi, de colegi și de prieteni. Ne apasă gândul că anul acesta nu ne mai întoarcem la școală, că nu ne mai revedem, dar sperăm ca într-un final să revenim la zilele dinainte. Copiii nu sunt victime ale pandemiei, sunt cei care pot aduce schimbare în comunităţile din care fac parte, pioni importanţi în stoparea răspândirii virusului", a declarat Teodora Grîu, preşedinte al Consiliului Consultativ al Copiilor din cadrul World Vision România.
Foto fr si main: By Maria Symchych /Shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară