De parcă această durere nu ar fi fost de ajuns, Sandu Drăghici, alături de cei 3 copilași ai săi, nu a putut nici măcar să își ia adio de la cea mai dragă femeie din viața lor. Toate acestea datorită restricțiilor din spitalele noastre pricinuite de pandemia de Covid.
Diagnosticul mamei a venit doar la un an după nașterea ultimului copil al lor și deși aveau multe lipsuri încă din acea perioadă, adevăratul coșmar a venit odată cu diagnosticarea cancerului la rinichi cu metastaze la ficat al Romonei Drăghici.
După ce a urmat un tratament foarte complicat, cei doi soți au sperat totuși la o minune, deși copiii nici măcar nu pot înțelege situația în care se află, necesitatea acestor donații este esențială pentru una dintre nevoile de bază ale familiei și anume, un acoperiș deasupra capului.
Casa în care locuiesc cei 4 acum este pe cale să se prăbușească, fiind veche de 100 de ani. Cu ajtorul Asociației Speranță pentru România, Sandu a reușit să ridice o nouă casă până la ”roșu”. Acum este nevoie de finisarea locuinței, dar bărbatul este în imposibilitatea de a face asta.
Când soția sa a fots internată, el a fost nevoit să renunțe la locul de muncă de șofer pe care îl avea pentru a sta cu copiii. Iar situația se menține și acum. Deși le este aproape la nivel spiritual, copiii nu au astăzi ce să pună în gură, tocmai de aceea donațiile de orice fel și în orice cantitate ar fi un ajutor esențial pentru ca această familie să poată treacă iarna cu bine.
Familiile aflate la nevoie, precum cea de față, sunt unele dintre cele mai vulnerabile persoane din societate. În aceste momente, ei se confruntă nu doar cu lipsa hrănii, dar pentru că viața nu ar fi destul de dură acum, acest anotimp reprezintă pentru persoanele nevoiașe de asemenea o încercare în ceea ce presupune supraviețuirea.
Proiectele umanitare și sociale, precum cel prezentat, pe care cei de la Asociația Speranță pentru România le susțin au început în vara lui 2007, când aceștia ofereau pachete cu hrană caldă pentru familiile defavorizate și persoanele neajutorate din zona Oravița și județul Caraș Severin.
Inițial activitatea asociației a fost susținută de un grup de prieteni restrâns, iar 3 ani mai târziu acesta a prins amploare, când au pus bazele, de fapt, acestei asociații cu scop umanitar. Ulterior au urmat mai multe proiecte care au ajutat persoane și în special copii bolnavi de cancer și leucemie, copii ai străzii, persoane în vârstă fără adăpost sau alte persoane aflate în nevoie.
Misiunea lor de a face bine nu se limitează doar la atât, pe lângă acest suport material, tot cei de la asociația Speranță pentru România sunt cei care stabilesc dialogul dintre cei care pot să ofere un ajutor sub orice formă și cei nevoiași.
Fiindcă luna decembrie este luna cadourilor, acesta este cel mai oportun moment pentru a face o faptă bună și pentru că din păcate, casa în care locuiește Sandu și copiii săi stă să cadă în orice moment iar costurile care țin de materiale, manoperă, mobilier și multe altele, reprezintă impedimentul cu care familia aflată la nevoie trebuie să se confrunte, doar noi am putea schimba lucrurile în bine. Așadar, trebuie să ne mobilizăm pentru a schimba lucrurile de care acești oameni au atâta nevoie.
Donațiile pentru acest caz special se pot face pe Revolut sau BT Pay la numărul de telefon 0766 365 833 dar de asemenea, puteți dona în mai multe conturi puse la dispoziție pe site-ul asociației, unde găsiți detalii despre conturile în care puteți dona pentru familia Draghici.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri