Acum va rog pe voi sa redirectionati acest procent catre Iris (Stan Iris Adriana), o fetita de doar 3 ani, diagnosticata cu autism, o fetita a carei mamica se confrunta si ea cu endometrioza. Aveti mai jos datele si linkul necesar redirectionarii (vi-l las si aici), dar si o parte din povestea celor doua.
Catalina, mama lui Iris – de la endometrioza la autism
Pe Catalina, mama lui Iris, am cunoscut-o in 2017, atunci cand a venit in Timisoara pentru a se opera de endometrioza grad 4. Pentru cei care nu stiu, gradul 4 al acestei afectiuni inseamna leziuni importante in regiunea pelvina, dar si pe intestin. Practic, operatia ei a semanat foarte mult cu cea a unui cancer de colon. A trecut peste asta cu determinare si curaj, a mers mai departe, s-a casatorit si a incercat sa ramana insarcinata cat mai repede – asa cum se recomanda, de altfel, in endometrioza, acolo unde riscul de infertilitate este foarte mare.
Pentru ea, minunea a venit repede.
Iris, o fetita frumoasa, a fost si este bucuria parintilor si a bunicilor. Numai ca in viata lucrurile nu sunt deloc asa cum te astepti sau ti le planifici. Cred tot mai mult ca in viata nu este despre “fericire”, ci despre cum gestionezi toate lucrurile care ti se dau sau ti se intampla. Sau poate, cine stie, asta e, de fapt, fericirea.
Iris a fost diagnosticata cu autism acum 2 ani, iar drumul ei cu terapiile necesare este abia la inceput
Dupa cateva semnale care aratau ca ceva nu este in ordine, Iris a fost diagnosticata cu autism acum 2 ani. Asta presupune o “lupta” continua, uneori contra cronometru, un sir nesfarsit de terapii care pot aduce viata micutilor cu autism aproape, uneori foarte aproape de normalitate. Dar pentru asta trebuie sa fii constant, sa te documentezi, sa se urmeze acele terapii, e nevoie ca parintii sa fie acolo, prezenti, 100% din timpul si energia lor. Si mai trebuie ceva: bani.
Catalina si sotul sau au joburi normale, o viata normala, asa ca, si pentru ei, cheltuielile sunt foarte mari. Haideti sa ii ajutam cu acest mic procent, dar atat de important pentru ca micuta Iris sa fie din ce in ce mai bine.
Va las aici formularul destinat lui Iris de cei de la Help Autism, asociatie in care sunt inscrisi si ei. Mentionez ca acest link este particularizat pentru Iris, deci ori de cate ori cineva completeaza acest formular, banutii merg catre cazul fetitei.
Este foarte simplu de completat, online, nu trebuie sa depuneti voi nicaieri acest formular, ci doar sa completati date precum nume, prenume, CNP, telefon, adresa de email, durata de redirectionare (1 sau 2 ani) si sa semnati electronic.
E greu sa ai orice afectiune medicala, daramite propria ta fiica sa fie diagnosticata cu autism. E greu, dar cu ajutorul divinitatii, al propriei puteri, al oamenilor din jurul tau, este greu, dar nu imposibil. Si, cum spuneam mai sus, chiar cred ca nu exista om fara (cel putin) o incercare de acest fel. Ca vrea sau nu sa se expuna este strict o alegere personala.
Stiu cat de greu ii este Catalinei mai ales din perspectiva endometriozei. Imi spunea zilele trecute ca a si uitat sa mai mearga la control, ca e deja foarte stresata, dar spera sa fie bine.
Eu sunt sigura ca este bine, dar pentru a ramane asa si pentru a fi din ce in ce mai bine, ea, fiica ei, familia ei, are nevoie de un ajutor mic, dar important, pe care noi i-l putem oferi. Inca, o data, linkul cu formularul destinat special cazului ei, aici.
Linkul e acesta: https://helpautism.ro/formular230/RO79BACX0000000843775608?fbclid=IwAR0-cdqapW194HYPi9NsvD0_T3NStKahqBiJdIxsaCvzWBfakqII8UKOFow
* Un articol de Marina Rasnoveanu
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri