IN ACEST ARTICOL:

Înființarea unei societăți nu este un proces complicat în sine, însă, dacă ești pus pentru prima oară în fața acestei provocări, există riscuri legate de conformitatea documentelor și de alte impedimente de ordin birocratic.

Procedurile legale și documentația necesară pot fi descurajante pentru cei neinițiați. Din fericire, un cabinet de avocat din Iași este pregătit să te asiste în acest demers, asigurându-se că toate formalitățile sunt îndeplinite corect și la timp!

Un cabinet avocat Iasi îți va oferi toate detaliile necesare, indiferent de tipul de entitate juridică pe care dorești să o înființezi. Fie că este vorba de un SRL (Societate cu Răspundere Limitată), SA (Societate pe Acțiuni), asociație, fundație, casă de ajutor reciproc sau găzduire sediu social, avocatul tău te va ghida prin întregul proces. Acest lucru include elaborarea și verificarea actelor constitutive, asigurându-se că acestea sunt conforme cu legislația în vigoare.

Pe lângă înființare, un cabinet de avocat îți va oferi consultanță și asistență juridică privind modificările ce pot interveni în activitatea societății tale. Aceste modificări pot include ajustări ale statutului sau actelor constitutive, cesiuni de părți sociale sau acțiuni, retrageri ale asociaților sau acționarilor, numirea sau înlocuirea administratorilor, înființarea sau radierea punctelor de lucru, autorizarea de noi activități, completarea obiectului de activitate, majorările sau reducerile de capital social, modificarea sau prelungirea valabilității sediului social și schimbarea formei juridice a societății.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Căutați o clinică stomatologică din București ce oferă servicii de calitate pacienților? Cum scăpam de celulită? Află de la Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates Ce faci atunci când găsești un animal singur: Ghid complet în 10 pași de salvare a câinilor și pisicilor de pe stradă

Activitatea unui cabinet de avocat din Iași specializat în înființări de societăți are, în principal, următoarele obiective:

  • Redactarea de acte constitutive, contracte și hotărâri;
  • Consultanță, asistență și reprezentare în fața Oficiului Registrului Comerțului;
  • Redactarea de contracte civile și comerciale;
  • Recuperarea creanțelor prin notificări și somații;
  • Consultanță și asistență la negocierea și încheierea contractelor;
  • Consultanță privind întreaga activitate a societății.

Un alt aspect esențial pe care îl oferă un cabinet de avocat este furnizarea unei liste complete a actelor necesare pentru înființarea unei societăți. De asemenea, vei fi informat cu privire la principalele forme de organizare a unui business, permițându-ți să iei decizii informate și bine fundamentate!

„Eu sunt nemernica (eu mi-am creat viața)”, de Mădălina Maftei – Un ghid esențial pentru asumarea propriei vieți SFATUL NUTRIȚIONISTULUI: Top 5 alimente care scad colesterolul  Cearcănele, cauze, prevenire și remedii

În concluzie, înființarea unei societăți necesită sprijin de specialitate și un partener de încredere. Alegând un cabinet de avocat din Iași, te asiguri că ai alături un expert care va veghea la respectarea tuturor formalităților legale și la evitarea oricăror erori ce ar putea apărea pe parcurs. Cu sprijinul acestuia, vei putea porni cu avânt și speranțe mari pe noul tău drum antreprenorial, având siguranța că afacerea ta este construită pe o fundație legală solidă!

Întrebări frecvente cabinet avocat Iași

1. Ce documente sunt necesare pentru înființarea unui SRL?

Pentru înființarea unui SRL, ai nevoie de următoarele documente: actul constitutiv al societății, dovada sediului social – respectiv un contract de comodat/închiriere sau contractul de asistență juridică, atunci când se optează pentru găzduirea sediului social la cabinet de avocat, declarația pe propria răspundere privind îndeplinirea condițiilor de funcționare/desfăsurare a activității.

Ce au în comun copiii din sistem? O traumă! Românii se așteaptă la o experiență de cumpărături personalizată și inovatoare Frumusețea, celebrată în magazinele DOUGLAS printr-un concept unic de îngrijire premium, CABINA SPA

2. Cât timp durează procesul de înființare a unei societăți?

Durata procesului de înființare a unei societăți poate varia în funcție de complexitatea cazului și de rapiditatea cu care sunt furnizate și procesate documentele necesare. În general, dacă toate actele sunt în ordine și nu există probleme neprevăzute, procesul poate dura până la 7 zile lucrătoare.

3. Pot modifica obiectul de activitate al societății, după înființare?

Da, obiectul de activitate al societății poate fi modificat după înființare. Acest lucru necesită o hotărâre a asociaților și modificarea actului constitutiv. Este recomandat să te consulți cu avocatul, pentru a te asigura că toate procedurile legale sunt respectate.

Foto: Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri