S-a ridicat in acel moment problema dezvoltarii sexuale a unor copii la varste precoce, ceea ce nu ii absolva insa pe adulti, de faptul ca ar putea profita de acest lucru. Site-ul american Sociological Images readuce acest caz in discutie, ridicand problema discriminarii copiilor de culoare sau latino-americani care nu sunt considerati pe deplin victime ale unor abuzuri in cazuri precum cel mai sus mentionat, tocmai pentru ca sunt invinuiti de un comportament hiper-sexualizat si apti de relatii sexuale la varste precoce, chiar daca din punct de vedere legal ei sunt minori.
Ce atitudine trebuie sa avem insa pentru ca, dupa cum putem si singuri observa si mai ales o arata si ultimele studii, toti copiii, indiferent de rasa, intra la pubertate mult mai devreme decat se intampla in trecut, iar aceasta aduce cu sine o sumedenie de alte probleme. Poate ca nu ar trebui sa ne mire ca auzim de atat de multe ori, in ultima vreme, stiri in care sunt implicate cuvintele “sex” si “elevi” de generala sau chair mai mici…
Acum, la 3 ani de la acel incident petrecut in SUA, mai multe articole aparute in tara si in presa straina atrag atentia ca baietii si fetele au parte de o copilarie mult mai scurta decat o aveam noi si ca isi pierd inocenta mult prea devreme. (vezi Adevarul.ro si Telegraph.co.uk )
Oamenii de stiinta au descoperit ca in zilele noastre, fetitelor incep sa le creasca sanii la varsta de 9 ani si zece luni, cu aproape un an mai devreme decat aratau studiile din anul 1991, iar aceasta descoperire a provocat stupoare si ingrijorare in acelasi timp. Standardul international pentru o pubertate normala stabilit in anul 1960 era de 12 ani pentru fetite si 14 ani pentru baieti. Mai mult decat atat, in secolul 19, pubertatea la copii intervenea in cazul fetelor la varsta de 15 ani, in timp ce baietii observau primele semne la 17 ani. Cercetatorii nu au inca un raspuns clar cu privire la cauzele acestor mutatii, dar cred ca preschimbarile ar avea legatura cu o viata nesanatoasa si expunerea la hrana cu chimicale.
Ar trebui sa fim ingrijorati pentru ca fetele si baietii nu sunt pregatiti psihic, la acele varste prea mici sa faca fata transformarilor fizice, psihice si hormonale si ca acestia pot deveni victime ale abuzurilor sau ale sarcinilor nedorite, in cazul fetelor. “Nu stim daca noile date cu privire la maturizarea sexuala a copiilor au legatura cu nutritia sau cu factori inconjuratori, dar acestea creaza probleme, intr-o lume si asa ultra-sexualizata”, a afirmat specialistul danez Anders Juul.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri