Declaratia sa a facut inconjurul presei din Romania si merita redata si aici, pentru ca reprezinta o schimbare de atitudine in modul in care sunt privite dramele femeilor. Este adevarat ca pe noi, Divinitatea ne-a lasat cu un mare dar pe lume si anume acela de a naste, insa despre dramele prin care trec femeile de-alungul vietii, chiar si dupa nastere, se vorbeste prea rar si este timpul ca toti deopotriva, barbati si femei, sa luptam impotriva acestora.
"Cred ca totul a pornit de la nasterea copilului pe care il are. Eu cred ca ea a avut, ca foarte multe alte femei, o depresie post-partum, o depresie care a luat amploare si s-a accentuat foarte mult - poate si din cauza altor probleme pe care ea le avea - si care, necontroloata, netinuta in limite normale de catre medici - fiindca era datoria medicilor sa se ocupe de ea, de starea ei
fizica si psihica - ea s-a transformat intr-o tragedie. A fost o tragedie care putea fi evitata,dupa parerea mea", a afirmat Mircea Cartarescu. (Sursa)"Unele femei nu isi revin niciodata din aceasta experienta, extrem de traumatizanta, care este nasterea. Banuiesc ca Madalina Manole, avand un copil de un an de zile, a trecut prin aceasta experienta cumplita si ca si-a lasat urme in psihicul ei. Cred ca aceasta simpla problema psihica, grava, care se petrece cu foarte multe femei si care nu este destul de mediatizata, a jucat un rol", a mai declarat Cartarescu si pentru Realitatea TV.
Imi pare rau ca o drama care ne-a socat pe toti face ca in discutia publica sa existe si astfel de teme care sunt legate mai ales de experienta feminina; acum, odata cu noile tehnologii femeile dezbat problemele pe care le au mai cu seama pe forumuri si siteuri destinate lor, fapt ce face ca acestea sa ramana totusi izolate de interesul si constiinta publica.
Acum insa, s-a comentat foarte mult si pe bloguri despre acest subiect. O mamica care semneaza sub pseudonimul Fifi pe blogul ei, a scris o postare emotionanta, care ne face sa constientizam ca depresia post-natala poate fi un lucru foarte serios in viata unei femei si ca aceasta are nevoie de toata intelegerea si de tot sprijinul din lume pentru a trece peste astfel de incercari, chiar daca, statistic vorbind, doar un procent de 10% dintre femei se confrunta cu asa ceva.
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural