“Ete na!” Daca in Evul Mediu sa stii sa faci o roata era un semn de pregatire, daca in Antichitate era bine sa stii sa te lupti, sa construiesti o arca sau sa inventezi un obiect util bunului mers al agriculturii, de exemplu, daca era bine sa stii sa te bati in Arenele Romane, daca era bine sa fii Centurion, daca era bine sa fii filozof si sa discuti in Agora, daca era bine sa pictezi Capela Sixtina sau sa desenezi Ceasuri Moi, daca era bine sa creezi orice forma de arta, daca era bine sa fii un general cu o strategie extraordinara, sa construiesti piramide si apeducte, daca era bine sa fii cult si informat, cu trecerea timpului aceste calitati au intrat in desuetudine.
Nu vreau sa traiesc momentul in care "intelegent", "geniu", "gospodar", "inventator", " constructor", "inginer" " medic", "profesor" chiar, vor ajunge arhaisme, regionalisme sau chiar vor fi scoase din dictionar fiind considerate "prostii".
Suntem contemporani cu un fenomen oribil, unul care tinde sa se manifeste din ce in ce mai pregnant, sa ne cotropeasca si sa ne faca sa uitam de ce avem creier de fapt? Va incepe sa devina un organ de care ne putem lipsi fara nici o problema, unul ca apendicele sau spilna, fara care poti trai bine mersi pana la adanci batraneti!
Nu mai e cazul sa mai intrebati de ce, pentru ca va spun asa: intrebati daca Pamantul se invarte in jurul Soarelui, raspund unii “da”, altii “nu stiu”, “hi hi hi”, intrebati cine a inventat becul, raspund habar n-am “hi hi hi”. Intrebati unde s-au dus milioanele din conturile clientilor, directoarea de operatiuni raspunde nu stiu, “hi hi hi”, intrebat unde a disparut flota Romaniei, presedintele raspunde "nu stiu, se va cerceta hi hi hi”, intrebati politicienii unde va ajunge tara asta in putin timp, raspund invariabil, "nu se stie, ha ha ha”!
Lista continua de la cea mai mica si neinsemnata informatie, pana la cea mai importanta arma nucleara, informatie secreta sau opera capitala! Incepand cu cel mai mic copil si pana la cea mai batrana persoana, lumea da din umeri si raspunde la fel: “nu stiu, hi hi hi”. Daca esti blonda sau bruneta, alb sau negru, raspunsul este acelasi: “habar n-am, hi hi hi”.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri