IN ACEST ARTICOL:
Mortalitatea materna si infantila reprezinta o problema actuala, ce afecteaza intreaga populatie a lumii. Statisticile privind mortalitatea materna si infantila sunt cutremuratoare: In fiecare minut, in lume, o femeie insarcinata moare! Anual, 4 milioane de copii mor in primele 28 de zile de la nastere!
8. E inacceptabil ca, din motive egoiste, sa se considere ca magnitudinea tragediilor face imposibila crearea de solutii economice viabile.

DIMPOTRIVA, NOI CONSIDERAM CA:

1. Trebuie inteles ca sistemul sanitar si Sanatatea Mamei si a Copilului in tarile sarace, se vor imbunatati doar cand situatia socio – economica se va imbunatati si un nivel de dezvoltare durabila va fi atins.
2. Trebuie recunoscut faptul ca o distributie echitabila a resurselor si favorizarea politicilor pasnice in locul celor violente, ar duce la imbunatatirea situatiei populationale.
3. Trebuie cerut ca tarile bogate sa isi accepte responsablitatea pentru cauzarea acestei situatii.

PENTRU ROMANIA NOI SOLICITAM:

1. Masuri concrete la nivel guvernamental in zona de politica sociala si sanitara pe termen imediat, mediu si lung pentru a imbunatati situatia actuala prezenta, pe care o consideram inacceptabila:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sezamo sărbătorește doi ani de la lansarea în România cu o creștere de 150% Premieră națională: dermatoscopie digitală asistată AI, disponibilă pentru pacienții din România în Spitalul Bioderm Haleon susține depistarea diabetului de tip 2 prin intermediul controalelor stomatologice de rutină

- In Romania mor 14 femei la nasterea a 100.000 de nou nascuti vii (2009)

- In Romania au murit 2250 de copii intre 0 si 1 an, o rata de 10,1‰, adica 10,1 nou-nascuti mor la nasterea a 1000 de nou-nascuti vii (2009), o rata ingrijoratoare, una dintre cele mai mari din Europa

NOI SOLICITAM:

1. Sa creasca receptivitatea factorilor de decizie politica si implicarea acestora in acordarea resurselor financiare si umane necesare imbunatatirii asistentei medicale a mamei si coplilului.
2. Sa se aloce fonduri in concordanta cu nivelul mediu de investitii din statele EU pentru:
- Realizarea unei infrastructuri adecvate
- Pregatirea si salarizarea adecvata a personalului medical
3. Sa creasca constientizarea populatiei prin implicarea activa a presei, nu doar in ceea ce priveste dimensiunea reala a tragediei ce izoleaza tarile sarace, dar si despre cauze si solutii. Acum, mai mult ca oricand, trebuie sa ne cream propriile principii de solidaritate, fraternitate si umanitate.
4. Masuri imediate trebuie luate pentru usurarea situatiei socio – economice in tarile lumii a treia (anularea datoriei externe, investitii, comert echitabil, etc.), care le - ar permite sa ajunga inspre dezvoltare durabila si sa ocoleasca necesitatea unei emigratii traumatice pentru noi toti.
5. Agentiile internationale, societatile stiintifice, ONG-urile, si toate entitatile implicate in ingrijirea mamei si a copiilor sa participe la crearea de intalniri globale dedicate inspre formarea unei strategii care sa schimbe drastic statusul prezent condamnabil al sanatatii mamei si copilului in lume.

Depistarea diabetului de tip 2 prin intermediul controalelor stomatologice de rutină Garden of Lights revine în România! Lumea magică a poveștilor - Beauty and the Beast la București Tchibo Brands lansează brandul de cafea Eduscho


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri