"Felul cum este privita acum prostitutia din Romania trebuie intr-adevar schimbat. Acum prostituatele sunt amendate, ajungand de multe ori la un cumul de amenzi de sute de milioane de lei vechi pe care nu-l pot achita si care le impiedica pentru tot restul vietii sa abandoneze prostitutia pentru a exercita o munca legala. In cazuri fericite, amenzile sunt achitate cu munca in folosul comunitatii. Dar clientul? Clientul nu pateste absolut nimic in Romania.
Prigoana insusi recunoaste in proiectul de lege depus la Parlament ca prostitutia este „o problema a societatii”. Daca asa este, atunci de ce cei care fac posibila existenta prostitutiei prin banii lor, clientii, nu sunt sanctionati in nici un fel?
Ocultarea consumatorilor de sex platit este culmea ipocriziei celor care sustin ca prostitutia „exista si va exista”. In Suedia si alte tari nordice care s-au angajat serios in directia reducerii prostitutiei si in cele din urma a eliminarii ei, a fi consumator de sex platit a devenit un lucru blamat social si sanctionat de lege. Amenda o plateste clientul, nu prostituata, atunci cand politia descopera un caz de servicii sexuale contra-cost”, explica Tudorina Mihai.
„Prostitutia nu e o activitate economica la fel ca oricare alta. Desi exista femei care aleg liber acest mijloc de a-si asigura existenta, realitatea e departe de a fi idilica. Aceasta „alegere” pleaca de la conditii economice si sociale nefavorabile, de la saracie, violenta, abuzuri in copilarie, familii destramate, lipsa de oportunitati si altele".
Doinat, o alta bloggerita preocupata de drepturile femeilor, argumenta cu ceva timp in urma, de ce ea este de parere ca ar trebui legalizata prostitutia, insa argumentele sale nu sunt la fel de solide precum cele prezentate de Blogul-medusei, impotriva legalizarii muncii sexuale. “Sa o luam logic”, spune Doinat. “Fenomenul exista de sute de ani. Introducerea de pedepse ba pentru clienti, ba pentru prostituate nu a determinat disparitia lui, nici macar reducerea. Exista cerere pentru asa ceva, normal ca va exista si oferta. Atata timp cat asiguri conditiile legale astfel incat sa impiedici abuzurile de orice tip asupra lucratorilor sexuali si sa asiguri conditii egale de acces pe piata muncii la orice profesie, e decizia fiecaruia cum isi castiga existenta. (…) Si, ca incheiere un citat oricand actual: “sex sells”. Atunci de ce sa nu il acceptam in economia legala?". Rand, pe rand aceste argumente sunt usor demontate.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară