A devenit un obicei ca noi sa avem cate un baiat. Oricine vrea sa isi arate bogatia trebuie sa aiba un baiat”, spune un afgan de 42 de ani. Este vorba despre o cultura a violului masculin, foarte des intalnita in Afganistan, arata intr-unul dintre studiile sale, Departamentul American de Stat. Astfel, mii de baieti sunt fortati sa se prostitueze in intreaga tara si nu prea s-a facut nimic pentru a stopa aceste practici, care pana la urma intra in contradictie cu etica islamica, cu orice etica posibila.
Si acum, as vrea sa va rog sa ma iertati daca titlul acestui articol este putin cam dur, dar efectiv, asa am simtit sa scriu, cu gandul ca, in alte forme, abuzul sexual al copiilor se intampla peste-tot in lume. Lucru pe care efectiv nu il pot accepta si despre care se vorbeste prea putin si despre care nu prea suntem constienti. Parintii din tari europene au fost pusi sub alerta fiindca mai nou, pedofilii isi racoleaza victimele prin intermediul internetului. La noi in tara problema pedofiliei este putin discutata, fenomenul nu este la fel de intalnit, insa el exista.
Dupa cum am aratat si pe pagina noastra de Facebook, apreciem foarte tare reportajul colegelor de la Tango, despre abuzul sexual al copiilor, la noi in tara: "Inocenta furata". Iar destainuirea unei femei de 37 de ani care marturiseste povestea abuzului pe care l-a suferit la varsta de 9 ani, fiind violata de catre un prieten de familie este cutremuratoare. De asemenea, acelasi articol aminteste momentul post-revolutionar cand pedofili cu notorietate poposeau pe meleagurile noastre pentru a racola copii ai strazii sau din orfelinate. Crunt. Aceste acte ar trebui stigmatizate in intreaga lume, pedepsite aspru. Iar parintii trebuie sa fie foarte constiinciosi in aceasta privinta.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară