Populatia, actorul-cheie in indeplinirea tintelor de reciclare impuse de Uniunea Europeana
Intrucat 60% din cantitatea totala de deseuri de ambalaje generate in Romana se regaseste la populatie, cantitatile colectate selectiv din gospodarii trebuie sa cresca intr-un ritm alert. Numai astfel, Romania va putea sa indeplineasca tintele de reciclare si valorificare asumate in momentul aderarii la Uniunea Europeana, in continua crestere, an de an, pana la atingerea pragului de 60% la orizontul anului 2013.
In prezent, Eco-Rom Ambalaje a dezvoltat sistemul de colectare selectiva la populatie, cu sprijinul autoritatilor locale si al societatilor de salubritate, in 85 de localitati din Romania, punand la dispozitie peste 6.000 de containere de colectare selectiva. Compania atinge astfel, in prezent, aproximativ 15% din totalul populatiei, cu un numar de persoane arondate de 3.300.000 (comparativ cu 2.625.000 de cetateni in 2009). Ca urmare a investitiilor in infrastructura, dar si a colaborarii Eco-Rom Ambalaje cu partenerii locali (primarii locale, operatori de salubritate), cantitatile de deseuri de ambalaje colectate de la populatie au crescut, in prima jumatate a anului 2010, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Astfel, in perioada ianuarie – iunie 2010, cantitatea totala colectata de la populatie a fost de 9.370 de tone, dintre care: 5.868 tone hartie/carton, 2.914 tone plastic, 544 tone sticla si 44 tone metal. Cantitatea totala de deseuri de ambalaje colectate de la populatie in anul 2009 a fost de 15.231 tone.
In perioada ianuarie – iunie 2010, cantitatea totala de deseuri de ambalaje reciclata si valorificata (atat de la populatie cat si din fluxul industrial-comercial) cu sprijinul Eco-Rom Ambalaje a fost de 170.634 tone, din totalul de 289.156 tone de ambalaje puse pe piata in aceeasi perioada de companiile membre.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară