Motto: Comisia pentru Egalitatea de Sanse si Drepturile Femeii, apartinand PE, s-a intrunit pentru a discuta despre “Cum le afecteaza saracia pe femeile din UE”. Concluziile au fost dure: una din 5 femei din Europa traieste in saracie.
Potrivit expertilor prezenti la audiere, femeile din Uniunea Europeana castiga in medie cu 20% mai putin decat barbatii, pentru aceeasi munca, de aici rezultand si pensii mai mici pentru femei, cu efecte nefaste: 35% dintre femeile cu varsta peste 65 de ani din UE traiesc in saracie, barbatii de aceeasi varsta avand acelasi risc in proportie de 16%. (Sursa 9am.ro)
De asemenea, comparativ cu barbatii, femeile sunt de patru ori mai frecvent angajate cu norma partiala, au contracte pe durata determinata sau sunt nevoite sa lucreze fara contract. Totodata, riscul de a nu-si gasi loc de munca este mai mare in randul femeilor.
Mai jos, despre drama de a fi "saraca", despre cum o femeie incearca sa se autoimpulsioneze, pentru a depasi momentele grele.
"Nu mai vreau sa gasesc alti tapi ispasitori, m-am saturat sa tot aman deciziile importante si sa le las in voia sortii! Nu mai pot sa mai traiesc gasind scuze, inventand motive sau dand argumente nejustificate. De cand ne nastem, avem tendinta sa asteptam, sa speram si sa vrem ca altcineva sa ne gaseasca solutii. Nu facem decat sa insiruim dorintele, sa le punem bine intr-un colt al mintii si sa stam in expectativa. M-am saturat sa spun ca voi face cutare sau cutare lucru cand voi fi mare.
Ei bine, nu! Chiar in acest moment voi face tot posibilul pentru a-mi pune in aplicare planurile, gandite, studiate si niciodata concretizate! M-am saturat sa fiu saraca pentru ca este mai simplu sa arati cu degetul catre cel care are si poate munceste de dimineata pana seara, fara intrerupere, timp in care eu stau linistita in fotoliul meu, ascultand muzica mea preferata, sau doar privind televizorul, limitandu-ma la a visa si a spera.
Nu mai vreau sa aman nici o decizie. Nu mai pot sa mai astept nici macar o secunda, pentru ca stiu ca ma mint pe mine si asta este lucrul cel mai grav. Ca daca ii minti pe ceilalti, mai e cum mai e, insa in momentul in care nu esti sincer cu tine, s-a terminat totul, nu mai poti avea incredere in tine si nici un gram de respect. Mincinosii patologici au ajuns atat de departe incat se mint cu nerusinare si nici macar nu au bunul simt sau sinceritarea s-o recunoasca.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară