Evenimentul va fi, de altfel, marcat si de prezenta Papei la Santiago de Compostela. Proiectul mare se numeste “Orasul interpretat” si propune o perspectiva critica si reflexiva asupra orasului Santiago de Compostela, cu scopul de a revela si inter-relationa diferitele niveluri de compozitie si functionare ale spatiilor sale publice.
Un alt obiectiv este acela de a proiecta o perceptie multipla a orasului istoric, prin confruntarea perspectivelor legate de geografia urbana, de societate, politica, economie sau de industria culturala. Participa mai multi artisti, din toata lumea, alaturi de cei doi din Romania: Andreas Fogarasi (Austria), Lonnie Van Brummelen & Siebren De Haan (Olanda), Rubén Santiago (Spania), Latifa Echakhch (Maroc/Franta), Florian Slotawa (Germania), Michael Stevenson (Noua Zeelanda). Expozitiile raman deschise pina pe 28 noiembrie.
Evenimentele vizuale create de cei doi artisti romani in Santiago au atras atentia publicului si a presei din Spania, au aparut numeroase stiri, comentarii ale acestor ansambluri, fotografiile de presa care prezinta proiectul mare realizat in Santiago surprind majoritatea dintre ele opaitul sau structura de lem realizate de Mircea Cantor si expuse in Piata Toural.
Mircea Cantor prezinta astfel un ansamblu sculptural bazat pe jocul de lumina, o replica de mari dimensiuni a unui opait antic si o structura din lemn, ce aminteste de formele brancusiene. Celalalt artist roman prezent la Santiago de Compostela, Daniel Knorr a realizat o instalatie de fotografii, bazata pe secvente fotografice ce pleaca de la spatiul foarte larg, exterior, planetar si ajung la detaliul precis al unei piete din Santiago de Compostela, instalatie vazuta de majoritatea jurnalistilor si a comentatorilor ca o “intrebare asupra originilor universului”, asa cum despre ansamblul sculptural al lui Mircea Cantor se vorbeste ca despre “o alegorie a vietii”.
Prin prezenta celor doi artisti romani la Santiago de Compostela, in aceasta perioada marcata de o importanta sarbatoare spaniola si in cadrul unor manifestari ce reunesc artisti din intreaga lume, arta contemporana romaneasca se afla in prim-planul atentiei mediilor de specialitate. Cele doua proiecte realizate de Mircea Cantor si Daniel Knorr, cu sprijiinul ICR Madrid, sunt, se pare, suficient de interesante si de impactante pentru a fi atras publicul si criticii. Pina pe 28 noiembrie, centrul orasului Santiago de Compostela este marcat vizual de operele celor doi artisti romani.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară