In mai 1990, guvernul militarizat a organizat alegeri, iar Aung San Suu Kyi a fost votata intr-o majoritate covarsitoare. Guvernul militarizat a refuzat sa predea controlul, iar disidenta a ramas in arest la domiciliu. Au urmat ani de rezistenta pedepsita cu inchisoarea sau arestul la domiciliu.
Sambata expira ultimul termen al arestului la care a fost condamnata disidenta, acum in varsta de 65 de ani. Totusi, felul in care junta militara actioneaza, in toatala contradictie cu drepturile omului, ii fac pe experti sa fie foarte sceptici cu privire la eliberarea lui San Suu Kyi. Alegerile desfasurate in data de 7 noiembrie 2010 in Myanmar, prima data dupa 20 de ani, noua romanilor ne-ar putea trezi amintirea infioratoare a alegerilor comuniste. Guvernul militarizat si-a asigurat conducerea, printr-un scrutin controlat in cele mai mici detalii.
In mod cert, dictatura va avea si alte optiuni disponibile pentru a o reduce la tacere pe Aung San Suu Kyi, considera www.burmacampaign.org.uk. De exemplu ar putea sa ii interzica sa se implice in activitati politice, sau ar putea justifica ca ar fi vrut sa o elibereze, dar ca disidenta a refuzat… sau pur si simplu ar putea sa o aresteze din nou… dupa o scurta perioada de libertate.
Aung San Suu Kyi a fost laureata in anul 1991 cu Premiul Nobel pentru Pace, "pentru lupta ei non-violenta in favoarea democratiei si a drepturilor omului".
Jullie S.
Foto main: Englishpen
Foto front: Sinistra Ecologia Libertà
Foto int. art: Wikimedia
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară