Aceasta este pe scurt, povestea lui Stephen Hawking, cel mai prolific om de stiinta al momentului, preocupat de teoria relativitatii si fizica cuantica. Stephen Hawking este paralizat, imobilizat de zeci de ani de catre o boala necrutatoare care nu i-a paralizat insa mintea. In interiorul imaginatiei sale, Stephen Hawking incearca sa raspunda celor mai provocatoare intrebari din stiinta si filosofie: “De ce suntem aici? De unde venim?” El a fost primul dintre teoreticieni, care s-a gandit sa studieze universul imbinand teoria macro-cosmosului (a relativitatii) cu teoriile mecanicii cuantice (studiul atomilor), pentru ca, spune el, la inceput Universul nu era mai mare decat "un punct"... Incercand sa intelegem inceputurile, am putea gasi raspunsul la intrebarea, "cum de suntem aici".
“Toata viata mea am fost fascinat de marile intrebari cu care ne confruntam si am incercat sa gasesc raspunsuri stiintifice pentru acestea. Daca si voi, ca si mine, v-ati uitat catre stele si ati incercat sa gasiti un sens pentru ceea ce vedeti, ca si mine, ati inceput sa va intrebati ce a facut ca Universul sa existe. Intrebarile sunt clare si inselator de simple. Raspunsurile au parut mereu a fi cu mult, peste intelegerea noastra. Pana astazi.
Ideile care au crescut in peste doua mii de ani de observatii au trebuit sa fie radical revizuite. In mai putin de o suta de ani am gasit noi modalitati de a gandi despre noi insine. De la a ne considera centrul universului, acum ne gasim orbitand in jurul unui soare de dimenisuni medii, care este unul dintre milioanele de stele din galaxia noastra Calea Lactee. Iar galaxia noastra este una dintre bilioanele de galaxii, intr-un univers care se afla in permanenta expansiune. Dar ne aflam inca departe de finalul unei istorii a intrebarilor. Mari intrebari trebuie sa isi gaseasca inca, raspunsurile, inainte de a putea spera ca putem avea un tablou perfect al unvesului in care traim.
Citeste mai departe>>>
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural