IN ACEST ARTICOL:
Concediul maternal se reduce la un an de la 1 ianuarie, asa au decis guvernantii. De asemenea, indemnizatia de crestere a copilului ramane la aceeasi valoare. Pentru mamele care au indemnizaţia in derulare, perioada de indemnizatie ramane de doi ani.

Parintii au posibilitatea de a intra in concediu fara plata daca vor sa mai stea inca un an cu cei mici sau se pot intoarce la serviciu oricand doresc in perioada celui de-al doilea an si vor primi o prima de 500 de lei. Limita minima a indemnizatiei va ramane astfel, in ambele cazuri, la 600 lei, iar limita maxima la 3.400 lei. Mamele aflate deja in concediu vor beneficia de actuala indemnizatie, aflata in plata, pentru perioada de doi ani.

Conform MEDIAFAX, declaratia premierului Emil Boc:

"Incepand cu anul 2011, situatia va fi urmatoarea: durata indemnizatiei - un an; valoarea indemnizatiei - la fel ca si acum, minim 600 lei, maxim 3.400 lei; prima de reintoarcere de 500 lei; concediu fara plata, ca posibilitate, pe parcursul celui de-al doilea an, cu mentiunea ca oricand parintele se intoarce la munca, pana la epuizarea celor 24 de luni, primeste prima de 500 lei. Pentru cei care vor intra sub incidenta indemnizatiei, adica pentru copiii care se vor naate in 2011, de atunci valoarea indemnizatiei va fi aceeasi ca si acum, dar durata va fi de un an, cu posbilitatea de a merge intre 12 si 24 luni cu concediu fara plata. Oricand in aceasta perioada de timp, parintele se intoarce la munca, primeste o prima de intoarcere de 500 lei pe luna".

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nu suntem un neam bogat, toată bogăţia ne-a fost rodul pământului acestuia… Despre neamul românesc Peste 185.000 de elevi de clasa a 3-a vor învăța la școală principiile unei alimentații sănătoase Ion Dichiseanu, o viață spumoasă, cu o reputație de Don Juan. A stat un an într-un lagăr nazist, iar povestea sa de dragoste cu Sara Montiel a făcut înconjurul lumii

Prin intermediul mai multor forumuri de specialitate (desprecopii.com si miresici.ro) mamele au solicitat reprezentantilor Guvernului, mentinerea duratei de acordare a concediului de crestere a copilului pe o perioada de doi ani pentru copiii sanatosi, respectiv trei ani pentru copiii cu probleme si nevoi speciale, precum si revenirea, incepand cu 1 ianuarie 2011, a valorii indemnizatiei de crestere a copilului la nivelul din luna mai 2010" (Sursa 9am.ro).

Dezbaterea cu privire la concediul de crestere al copilului este foarte ampla. In privinta cresterii copiilor, ne confruntam cu o sumedenie de probleme: lipsa creselor si a gradinitelor, de asemenea conditiile proaste din cele existente, recunoasterea meseriei de bona si posibilitatea de a angaja cu forme legale o persoana calificata care sa aiba grija de copiii nostri.

Editura Paul Editions lansează o carte document: „Inegalabilul Davila” - Povestea legendară a părintelui medicinei românești FRF și ING Bank România anunță un parteneriat prin intermediul căruia competiția Cupa ISF devine Cupa ING Media Consulta International, condusă de omul de afaceri Mihai Craiu, se extinde în Franța, Spania, Italia, Marea Britanie și Germania

In cadrul sedintei de ieri seara, premierul Emil Boc a mai afirmat de asemenea, ca in anul ce urmeaza, Guvernul va pregati un program coerent pentru construirea de crese si adoptarea in Parlament, a unei legislatii corespunzatoare in ceea ce priveste activitatea bonelor: "Cu alte cuvinte, pe parcursul lui 2011 se va crea infrastructura necesara astfel incat, incepand cu anul urmator, sa poata exista locuri suficiente in cresa pentru copiii care vor veni acolo in urma deciziei parintilor de a se reintoarce la munca sau la sfarsitul celor douasprezece luni de concediu care vizeaza cresterea copilului", a spus Boc.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri