Aceste argumente au generat o dezbatere aprinsa, concretizata in mai multe comentarii postate ca reactie la articolul Tudorinei. Andreea Molocea, doctoranda in Studii Politice la SNSPA, isi exprima la randul ei, parerea impotriva reducerii concediului de crestere a copilului, tinand cont de anumiti factori sociali actuali:
"Eu consider ca e mai ok sa fie 2 ani, dintr-un motiv simplu: o mama care vrea sa stea doar un an, poate alege asta daca ii convine financiar. Cea care nu isi poate permite o bona ce face? Se duce sa isi dea tot salariul pentru cineva care sa stea cu bebelusul? Cei 500 de lei nu o ajuta cine-stie-ce. Oricum raman mai putini bani pentru bebelus, chiar daca mama se duce full-time la job, decat daca ar sta acasa inca un an. In momentul actual de criza si de scadere a salariilor e foarte greu sa ceri femeilor sa se "emancipeze" cand vine vorba de venit, de siguranta bebelusului.Violetamov.blogspot.com e blogul prietenei mele. Are o bebita superba de 11 luni. Prietena mea nu vrea sa stea 2 ani acasa asa ca isi cauta bona. Cititi sa vedeti cat de absurd este tot procesul, cat bani raman in definitiv dupa ce platesti bona si cat primeste statul din toata afacerea asta. Cat despre <<cat de feminista>> este reactia mea, pot spune atat: consider ca mamele pot si trebuie sa poata alege. Chiar cred ca ele sunt in masura sa cunosca ceea ce vor si le trebuie, ca nu sunt niste <<oi>> pe care daca le pune statul sa stea 2 ani acasa, ele chiar stau impotriva vointei lor.
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice