14 Ianuarie 2011 publicat în Social 37 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Asociatia Salveaza Vieti ne aduce vesti bune. Au fost stransi 400.000 de euro pentru copiii bolnavi de cancer limfatic. Totusi, trebuie sa fim in continuare alaturi de acesti copii.

„Pe langa suma colectata, cred ca am mai inregistrat o reusita - am atras atentia asupra posibilitatii de a redirectiona 20% din impozitul pe profit, o facilitate foarte putin cunoscuta de catre firmele din Romania, dar cu potential urias, ceea ce am si dovedit prin strangerea acestei sume impresionante in doar o luna.

Vom continua sa promovam aceasta facilitate, pana cand va deveni o practica fireasca pentru orice companie, mai ales ca redirectionarea se poate face oricand in timpul anului. Conform expertilor in fiscalitate, exista in Romania 400 de milioane de euro care ar putea fi folositi in proiectele derulate de ONG-uri. Companiile au, practic, posibilitatea de a face donatii de mii de euro, fara absolut niciun efort si sunt sigura ca nu este nevoie decat de informare pentru o schimbare vizibila de atitudine”, a completat Oana Gheorghiu, Vicepresedinte Salveaza Vieti.

Rata de succes in tratarea cancerelor de sange la copii si adolescenti se situeaza sub 50% in Romania, fata de peste 80% in UE. Cauza acestei situatii este lipsa sau precaritatea mijloacelor de diagnosticare in profunzime a tipurilor de cancer, investigatii esentiale pentru stabilirea tratamentului potrivit. Pe langa diagnostic, in etapa tratamentului este vitala existenta camerelor sterile, in care pacientii trebuie izolati atunci cand imunitatea scade dramatic in urma chimioterapiei. Existenta unei astfel de incaperi inseamna, in medie, 30 de copii salvati in fiecare an.

Proiectul este sustinut printr-o campanie de comunicare, desfasurata in perioada decembrie 2010-martie 2011 de catre Grafitti BBDO, MEC Romania, Kaleidoscope si Free Communication. Fundatia Vodafone Romania este partener al proiectului.

Despre Clinica de Oncopediatrie Louis Turcanu Timisoara

Clinica de Oncopediatrie de la Timisoara a fost construita si dotata aproape in intregime prin efortul echipei doamnei prof. dr. Margit Serban care, in anul 2002, realiza pentru prima oara in Romania transplantul de celule stem de la un donator inrudit pentru un copil bolnav de leucemie. Dr. Serban a reusit sa convinga asociatii umanitare din Germania si Austria sa sprijine acest spital, iar investitiile asociatiilor umanitare straine au totalizat pana acum peste 4.000.000 de euro. Spitalul este in continuare sustinut din strainatate, iar medicii de aici reusesc sa trateze anual, in conditii peste nivelul mediu al spitalelor din Romania, mai mult de 350 de copii si adolescenti.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri