“Lacrimile izbucnesc pe fata micutei Ntombi si aluneca pe uniforma albastra de scoala. Priveste in jos, inspre podeaua murdara a locuintei pe care o imparte cu mama ei si cu ceilalti patru membri ai familiei" - sunt cateva imagini din acest documentar, transpuse in cuvinte de catre publicatia britanica The Independent.
“Am incercat sa scap si i-am implorat sa ma lase in pace”, spune fata, cu voce tremuratoare. “M-a impins catre podea si mi-a facut lucruri murdare. Am incercat sa fug, dar am inceput sa sangerez. Eram tare speriata”.
Ntombi, de 11 ani, a fost violata de catre doi adolescenti si a ramas cu rani mentale si fizice ce au fost accentuate de tratamentul pe care ulterior l-a primit din partea politistilor si a vecinilor care o condamna fiindca a vorbit despre ceea ce i s-a intamplat. Agrseorii au fost eliberati pe cautiune si acum o ameninta cu moartea.
Daca povestea lui Ntombi ne cam perturba, din pacate, in Africa de Sud, aceasta este un fapt obisnuit. Tara are cea mai mare rata de viol; o fata nascuta aici are o sansa din trei sa termine scoala si o sansa din doua sa fie violata, atrage atentia publicatia The Independent.
Ce nu stiam…
- Un copil este violat in Africa de Sud la fiecare trei minute, dar aproape 9 din 10 cazuri de viol, nu sunt raportate. Victimele se tem ca vor fi omorite daca vor povesti cuiva, cele intamplate.
- O fata nascuta aici are o sansa din trei sa termine scoala si o sansa din doua sa fie violata.
- In jur de o treime dintre victime sunt agresate de rude foarte apropiate.
- In Africa de Sud, una din patru femei este agresata de catre sotul ei.
- In jur de 200.000 de copii sunt violati, in fiecare an.
- Un studiu medical efectuat in anul 2009 a aratat faptul ca in Africa de Sud, 1 din 4 barbati recunosc ca au violat macar o data, iar jumtate dintre acestia recunosc ca au fost implicati in mai multe atacuri.
Aflati mai multe informatii accesand site-ul https://lostgirlssa.org/
Foto front si main: gbaku
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9