Ciudat este ca noi, oamenii obisnuiti, ne intoarcem privirea catre aceasta problema a industriei sexului, doar in momentele in care mass-media are cate un bufeu deontologic, semnaland povesti incredibil de dramatice. Povestea Marinelei Badea, o tanara fortata sa se prostitueze in Marea Britanie, a fost facuta publica de catre publicatia britanica The Guardian.
Discutam despre aceasta problema a femeilor rapite si obligate sa se prostitueze, cu un prieten. Nu intelegea cum o femeie poate sa faca ceva fortat, cum poate sa spuna ca a fost sechestrata si ca nu a mai putut sa evadeze… La varsta adolescentei, atunci cand majoritatea femeilor traficate, ajung sa fie pacalite, nu prea ai repere, nu prea stii sa faci diferenta intre oamenii buni si cei care iti vor raul, ulterior, terorizata, aflata in impas, batuta si amenintata cu moartea… cum sa iti gasesti forta sa scapi?! Teroarea psihica este incredibil de mare, aceste femei sunt precum niste fluturi, prinse de vii in insectarul unui colectionar.
Marinela este una dintre victimele inocente ale traficantului roman Bogdan Nejloveanu, de 51 de ani, care impreuna cu fiul sau de 23 de ani, Marius, a creat o retea a sclaviei umane. Luna trecuta, cei doi au primit cea mai aspra pedeapsa cu inchisoarea pentru trafic de fiinte umane, din istoria justitiei britanice. Bogdan Nejloveanu a fost condamnat la sapte ani, in timp ce fiul sau Marius, la 21 de ani de detentie.
Povestea Marinelei, ridica serioase intrebari legate de indiferenta autoritatilor, cu privire la prostitutie, scrie The Guardian.
Cosmarul sclaviei, in secolul XXI...
Marinela a disparut candva la mijlocul lunii martie 2008, fiind dusa din Alexandria la Bucuresti de "un prieten". I se promisese un loc de munca in Anglia ca menajera de hotel. “Nu stiam unde ma duc. Eram atat de speriata”, povesteste ea acum. “Nu puteam sa am incredere in nimeni si nu cunosteam legea”.
Victimele traficului de fiinte umane descriu cu greu evenimentele prin care au trecut, noteaza The Guradian. Din cauza rusinii, a fricii si a stresului psihologic, de multe ori, aceste femei nu au curajul sa isi dezvaluie identitatea. Totusi, motivata de dorinta de a arata lumii, ascunzisurile unei lumi extrem de crude, curajoasa, Marinela a cooperat cu jurnalistii britanici. A dezvaluit chinul prin care a trecut, cu speranta ca povestea ei va reaaduce in discutie dezbaterea despre combaterea traficului de fiinte umane si a industriei sexului.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri