In sens unanim, s-a hotarit ca aceasta zi internationala a femeii sa marcheze miscarea pentru drepturile femeii, inclusiv dreptul la vot.
1911
Un an mai tarziu, in anul 1911, Ziua Internationala a Femeii a fost sarbatorita pentru prima data in Austria, Danemarca, Germania si Elvetia, in data de 19 Martie. In acea zi, peste un milion de barbati si femei au iesit in strada pentru o serie de revendicari. Pe langa dreptul de a vota si de a detine o functie publica, protestatarii au mai cerut si dreptul de a munci in conditii umane si incetarea discriminarii la locul de munca.
La mai putin de o saptamana, in data de 25 Martie 1911, a avut loc o adevarata tragedie, cauzata de lipsa masurilor de siguranta de la locul de munca. Intr-un incendiu izbucnit la Compania Triangle Shirtwaist din New York, au murit peste 140 de muncitoare.
Aceasta tragedie ce ar fi putut fi evitata, daca ar fi fost respectate drepturile muncitoarelor, a scos in strada o multime de peste 100.000 de oameni, condusi de catre Sindicatul International al Muncitoarelor din Industria Textilelor si de Liga Sindicatelor Femeilor din Comert.
Presiunile care s-au facut dupa tragedia care s-a produs la Compania Triangle Shirtwaist au avut un impact major asupra legislatiei muncii si a conditiilor oribile de munca ce au condus la un asemenea dezastru. A urmat ca in fiecare an, de Ziua Femeii, sa fie comemorata acea tragedie si marcata, lupta femeilor pentru o viata mai buna.
1913
Odata cu amintirea acestui an, calatorim imaginar in Europa inceputului de secol XX. Ce a insemnat acel an pentru femei? Cu un an inaintea inceperii Primului Razboi Mondial, femeile ruse au celebrat si ele prima Zi Internationala a Femeii, in ultima duminica a lui februarie. In toata Europa, de altfel, femeile au participat la marsuri de protest pentru a-si sustine cauzele.
1917
Patru ani mai tarziu, in anul 1917, dupa ce doua milioane de soldati rusi pierisera pe front, mamele, sotiile si fiicele lor au iesit in strada in ultima duminica a lui februarie pentru a protesta impotriva razboiului. “Paine si pace” era sloganul lor. Liderii politici s-au opus protestului, insa femeile au iesit oricum in strada. Restul este istorie: Patru zile mai tarziu, tarul Rusiei a abdicat, iar guvernul provizoriu a acordat femeilor dreptul la vot. Acea duminica istorica a cazut in data de 23 Februarie, dupa calendarul Iulian, folosit atunci in Rusia, dar a coincis cu data de 8 Martie, indicata de calendarul Gregorian, folosit in restul Europei.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri