Dar, neindoielnic, principalul handicap al reprezentarii feminine il constituie slaba calitate a mediului politic, naravurile padurete ale oamenilor politici, vulgaritatea si primitivismul. O evaluare fugara a politicii romanesti din ultimii douazeci de ani arata ca femeile au avut – atatea cate au fost – un rol mai degraba benefic in viata publica.
Ele sunt mai putin inclinate catre limbajul abrupt, catre tradare, catre coruptie, sunt mai putin expuse viciilor de comportament, mai predispuse la dialog.
Felul in care se deruleaza viata politica romaneasca creeaza doua tendinte intristatoare: pe de o parte de excludere pentru atatea femei, altminteri merituoase, dar deloc competitive in mijlocul acestor incaierari de-a valma, iar pe de alta parte, de autoexcludere pentru femeile care privesc intimidate si neincrezatoare, daca nu de-a dreptul scarbite un spectacol brutal si intristator".
Cititi si mesajul de 8 Martie pe care Varujan Vosganian il transmite cititoarelor Garbo, tuturor femeilor romane, in general.
De asemenea, in legatura cu slaba repreprezentare a femeilor in politica romaneasca, oglindita in aspectul general al societatii, va recomandam sa revedeti discursul Prof. Univ. Mihaela Miroiu, pe care aceasta l-a sustinut in cadrul unei conferinte publice cu aceasta tema:
Foto main: Senat.ro
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural