3. Cineva viziteaza profilul unui prieten si descopera ca nu este cotat pe acea pozitie la care se astepta, in “Topul prietenilor” (Top Friends list)
Un top al prietenilor ii permite unei persoane sa faca o clasificare a contactelor pe care le are, in functie de importanta acestora. Ce sentiment neplacut este sa descoperi ca te clasezi pe locul 5 sau mai rau, in lista favoritilor cuiva! Aceasta este doar o alta modalitate prin care sunt augmentate toate sentimentele noastre neplacute generate de competitia pentru atentie.
4. Atunci cand o persoana afla ca altcineva i-a urmarit/spionat profilul.
Nu ne place sa descoperim ca cineva ne urmareste fiecare miscare pe care o facem pe Facebook, sau pe celelalte retele de socializare, indiferent de motivele pe care le are. Dar trebuie sa admitem, ne facem noi insine rau lasand fara discernamat o sumedenie de informatii despre viata noastra in spatiul online. Nu constientizam ca ne supunem astfel, unor riscuri.
5. O situatie neplacuta este de asemenea atunci cand persoana asteapta mai mult decat ar fi estimat pentru a primi un raspuns la o postare de-a sa.
Mai pe scurt vorbind este vorba despre atunci cand vrei sa transmiti ceva unei multimi si nimeni nu te asculta...
6. O alta situatie neplacuta este atunci cand o persoana gaseste comentarii foarte rautatcioase, lasate de alti oameni, pe pagaina sa de profil.
In alti termeni, aceasta se numeste hartuire. Iar hartuirea este una dintre cele mai agresive forme de atac psihologic la adresa cuiva. Iata ca astfel de evenimente neplacute se petrec si pe Facebook. De altfel, este recent cazul unui elev american care si-a pus capat vietii in urma hartuirii la care l-au supus colegii pe Facebook. Site-urile de socializare sunt recunoscute pentru felul in care au schimbat modul de a relationa al oamenilor, insa in acelasi timp au devenit si “arme” de atac.
7. O alta situatie pe care o releva studiul este atunci cand o persoana gaseste ca altcineva a scris un mesaj despre ea, fara sa o anunte in prealabil - interesant dar sunt create neplaceri chiar si atunci cand acea informatie nu contine conotatii negative.
8. Este de asemenea neplacut atunci cand descoperi ca desi ai fost acceptat ca prieten, acea persoana iti limiteaza accesul la informatiile si la fotografiile sale.
9. Este la fel de frustrant sa descoperi ca ai fost sters din lista cuiva de prieteni...
Din nou este vorba despre acea tristete a respingerii. In cultura noastra, doare enorm respingerea.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri