In acelasi timp, colaborarea cu autoritatile publice este aproape egala cu 0, problema fiind prcatic nerecunoscuta si ignorata. Aceasta lipsa de atitudine din partea politistilor si a guvernului permite inflorirea fenomenului in tara noastra, ceea ce genereaza o criza a gestionarii problemei si in celelalte tari europene.
Not For Sale Romania primeste adesea referiri la cazuri de trafic de fiinte umane din partea autoritatilor romane si cam aici se termina colaborarea, spune Petersel. In acelasi timp, guvernul Romaniei minimalizeaza rolul Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Fiinte Umane – principala institutie anti-trafic din Romania si a alocat zero fonduri organizatiilor nonguvernamentale care se ocupa de victimele traficului de fiinte umane.
Pentru o victima a traficului de fiinte umane salvarea este doar primul pas. Cei ce supravietuiesc au nevoie de un loc sigur departe de traficantii lor, si mijloace de a-si crea un nou viitor. Costul mediu pe an pentru a asigura ingrijirea necesara pentru o persoana care a supravietuit traficului de persoana la cetrul Not For Sale Romania este de 1000 USD. Acum,50 de persoane au nevoie de a ajutor, de aceea Not for Sale a initiat o campanie de strangere de fonduri pentru aceste victime. Corpurile romancelor nu sunt de vanzare!
Resurse informatii - site-urile www.notforsalecampaign.org si www.notforsale.ro
via Feminism-Romania
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural