Comunicat de presa din partea Agentiei Impreuna
Va invitam sa va alaturati demersurilor noastre astfel incat sa oferim copiilor din aceste comunitati un loc de joaca. Accesati aici pentru a va alatura companiei noastre.
Agentia „Impreuna” deruleaza, in perioada octombrie 2010 – noiembrie 2011, proiectul “Promovarea intereselor femeilor minoritare pe agendele locale”, finantat de catre programul FSA al Ambasadei Regatului Tarilor de Jos. Proiectul este implementat in 10 comunitati din 10 judete si reprezinta un program de pregatire si implicare la nivel local a femeilor apartinand minoritatilor nationale pentru a deveni active in reprezentarea intereselor comunitatilor lor.
Pentru aceasta, in fiecare din cele 10 comunitati, avem o colaboratoare la nivel local, ce are rolul de a identifica problemele existente in comunitate si de a cauta suport la diversi actori locali pentru solutionarea acestor probleme. Dat fiind ca este un program local de incurajare si promovare a intereselor femeilor, avem un acord principial de implicare din partea organizatiilor de femei din diverse partide politice, dar si din partea autoritatilor publice locale si judetene. Contributia acestora consta in faptul ca ofera suport la nivel local, infrastructura si retea de comunicare colaboratoarelor noastre pentru a implementa o serie de proiecte locale.
Principala problema identificata in comunitati a fost lipsa unui spatiu de joaca amenajat si protejat pentru siguranta copiilor. In comunitatile de romi din Apalina, Rovinari, Ivanesti si Gura Ocnitei traiesc aproximativ 400 de copii, cu varste cuprinse intre 3 si 14 ani, pentru care joaca inseamna riscul unor posibile accidentari pe strada, in calea masinilor si a carutelor sau in locuri periculoase, neamenajate. Un spatiu de joaca va reprezenta o solutie pentru ca parte dintre ei sa fie in siguranta.
Tinand cont de problemele existente la nivel local, am lansat Campania de strangere de resurse „Sa ne jucam impreuna” pentru a utila cele 4 spatii de joaca. Pentru alocarea spatiului efectiv vom incheia parteneriate cu autoritatile publice din localitatile respective, iar membrii comunitatii vor sprijini initiativa cu forta de munca necesara amenajarii.
La momentul actual avem nevoie de un partener care sa contribuie la dotarea celor 4 spatii de joaca cu topogane, leagane, balansoare sau banci.
Mentionam ca parteneriatul pe care vi-l propunem are in vedere donatii sau sponsorizari oferite in materialele mai sus mentionate.
Pentru mai multe detalii in legatura cu acest proiect, accesati site-ul Agentiei Impreuna
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice