Daca persoana e din Bucuresti, poate veni in fiecare miercuri, la ora 15.30 la Institutul "Marius Nasta", la grupul de informare, pentru a afla detalii despre tratament si consilierea psihologica. Aici i se ofera explicatii si raspunsuri la intrebari. Daca persoana nu este din Bucuresti, atunci se adreseaza medicului specialist tabacolog si/ sau specialistului psiholog si solicita o programare. Datele de contact ale medicului si ale psihologului pot fi gasite pe site: www.stopfumat.eu si la la Tel Verde: 0800878673 (apelabil gratuit doar din Romtelecom) sau la 021 3356920.
“Tratamentul dureza intre 2 si 3 luni. Pacientul vine din 2 in 2 saptamani pentru a-i fi evaluata starea generala si eventualele simptome de sevraj si pentru a-si primi tratamentul. Sansele de a recidiva dupa incheierea tratamentului depind exclusiv de pacient, de gradul in care a reusit sa invete noile obiceiuri ale vietii de nefumator. Cu cat pacientul a fost mai hotarat sa renunte la fumat, a indeplinit recomandarile psihologului si a urmat corect tratamentul prescris de medic, cu atat sansele de a ramane nefumator sunt mai mari. Este la fel ca in cazul oricarei boli cronice: urmezi sfatul medicului, nu ti se agraveaza boala; nu tii cont de recomandari, atunci faci o exacerbare a bolii. In cazul nostru, exacerbarea este reluarea fumatului.”, a declarat Dr. Magdalena Ciobanu Coordonatorul Programului National Stop Fumat
Fumatul nu este un simplu mod de socializare ci este o boala cronica numita dependenta de nicotina. Prin urmare, poate fi tratata cu ajutorul medicului si al psihologului.
DESPRE PROGRAMUL NATIONAL STOP FUMAT:
Programul National Stop Fumat (www.stopfumat.eu), un program al Ministerului Sanatatii, a luat fiinta in urma cu 4 ani si este coordonat de Institutul de Pneumologie „Marius Nasta”. Programul, sustinut cu ajutorul unei echipe de peste 60 de medici si psihologi prezenti la nivel local in peste 20 de orase din Romania isi propune sa ofere persoanelor care fumeaza platforma unui tratament complet (consiliere psihologica si tratament medicamentos) conform recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii si care se aplica in toate tarile civilizate ale lumii.
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate