Femeile din Romania sunt platite in medie cu 10% mai putin comparativ cu barbatii pentru joburi similare si pentru acelasi nivel de instruire, insa diferenta este mai redusa fata de cea inregistrata in regiune, potrivit unui raport al Bancii Mondiale (BM).
"In medie, o femeie castiga la nivelul regiunii 80 de centi pentru fiecare dolar cu care barbatul este remunerat. In Romania, diferenta este de 90 de centi la dolar", a spus Carolina Sanchez Paramo, senior economist la Banca Mondiala, citat de
Mediafax. Ea a aratat ca in Romania, dar si in regiune, femeile sunt angajate cu precadere in sectorul serviciilor, ceea ce se traduce in salarii mai mici decat cele ale barbatilor.
"Este o problema, in sensul ca exista femei cu studii foarte bune, insa cifrele arata ca ele lucreaza in domenii in care educatia primita nu este suficient remunerata", a afirmat reprezentantul institutiei.
Pe de alta parte, femeile remunerate corespunzator cu nivelul de pregatire profesionala nu au o voce destul de puternica in politica, in societate, a afirmat Ana Revenga, director in Banca Mondiala.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
Sărbătoare mare 21 Noiembrie: Intrarea în Biserică a Maicii Domnului! Se deschid cerurile și calea celor morți este luminată
Homeopatia și beneficiile majore pentru concepție și sănătatea femeilor
Năut - beneficii și preparare. Rețete de hummus, falafel, curry și salată de năut numai bune pentru post
"Trebuie sa ne intoarcem la rolul femeii in casa si la constrangerile de
timp. Au mai putin timp sa participe pe piata muncii sau in politica si nu au la fel de multe conexiuni precum barbatii. Exista, de asemenea, convingerea ca nu sunt buni lideri politici", a spus Revenga.
Foto front si main: Dreamstime
Garbo
Ultima actualizare: 30 Noiembrie -0001 @ 12:11
Garbo - Arta de a trăi frumos!
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?