In timpul unui protest din Piata Tahrir din Cairo la o luna dupa caderea presedintelui Hosni Mubarak, Bothaina Kamel zarit un slogan de sprijin a "dreptului femeii de a fi presedinte al Egiptului”, scrie publicatia 9am.ro.
"In acel moment, m-am gandit ca nu ar trebui doar sa fie spus, ar trebui sa fie pus si in practica," a declarat ea, potrivit CNN. Astfel,
spera sa devina prima presedinta a Egiptului.
Desi nu a fost inca data stabilita pentru alegeri, Kamel merge deja in turnee prin tara, transmitand oamenilor mesaje pe care elita egipteana le-a uitat. Kamel si-a anuntat candidatura pentru alegerile care ar trebui sa aiba loc la inceputul anului viitor.
Kamel, in varsta de 49 de ani, nu este noua in lumina reflectoarelor din Egipt. Aceasta este prezentator de televiziune si militant politic, care odata a renuntat la slujba ei ca prezentator de stiri la televiziunea de stat, deoarece nu credea in stirile pe care le citea.
Ea este un outsider fata de candidatii „grei”, precum Mohamed ElBaradei, fostul sef al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica, si Amr Moussa, fostul secretar general al Ligii Arabe. Totusi, Kamel considera ca actuala ei campanie este avant, comenteaza in acelasi timp, 9am.ro.
Puterea femeilor in timpul revolutiei din Egipt:
In timpul protestelor din primavara, femeile au luptat cot la cot cu barbatii egipteni si au fost admirate la nivel international pentru curajul lor.
Asmaa Mahfouz este una dintre aceste revolutionare. Ea a incurajat prin intermediul unor filmari postate pe YouTube, mii de oameni sa iasa in strada. Ea este fata care a starnit miscarea revolutionara ce s-a sfarsit cu renuntarea la putere a fostului presedinte dictator Hosni Mubarak. Femei precum Asmaa merita sa spere la o viata mai buna. Iata ca egiptencele iau foarte in serios revolutia pe care au facut-o in urma cu cateva luni...
Foto front si main: Gigi Ibrahim
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară