Pentru multi dintre noi, dificultatea nutritionala a zilei sta in a alege intre un dejun sanatos sau fast food. Pentru milioane de copiii din Africa insa, chiar si bolul cu terci din cereale este un lux la care putini au acces. In aceeasi lume in care animalele de companie poarta haine de designer, tari intregi inca mai lupta cu foametea si neputinta, iar mii de copii mor de foame, in fiecare zi.
In zona de Est a Africii, suferinta s-a transformat rapid in disperare si groaza pe masura ce seceta din acest an s-a accentuat, devenind cea mai grava din ultimii 60 de ani si atragand dupa sine foametea cumplita. In prezent, aproape 13 milioane de persoane din Kenya, Somalia, Etiopia si Tanzania lupta pentru supravietuire. Lipsa alimentelor, a surselor de apa, pierderea animalelor care le hraneau familiile, recoltele distruse, malnutritia sau bolile infectioase, conflictele interne – toate acestea sunt doar cateva din realitatile cotidiene ale celor care au supravietuit pana acum.
Sute de mii de oameni si-au parasit casele, infruntand distante infricosatoare in cautarea unui sprijin. Multi dintre cei care au reusit sa ajunga in taberele pentru refugiati (9000 de persoane ajung in tabara din Dadaab, Kenya, in fiecare saptamana) si-au pierdut pe drum copiii, parintii, prietenii. Odata ajunsi in tabara, trebuie sa isi adune puterile si sa continue lupta.
„In Somalia, aveam o coliba. Era facuta din pamant amestecat cu balegar si avea acoperis. Era rezistenta. Aici a trebuit sa construim un adapost din bete si panza de sac. A trebuit sa imprumut materialele pentru ca sunt nou venita in tabara. Nu am nici cu ce sa car apa. Am venit din Somalia pe jos si nu am putut lua decat copiii si hainele de pe noi. E tot ce ne-a mai ramas”, a povestit Isnino, una dintre zecile de mii de mame africane care ajung in fiecare luna in tabara din Dadaab.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară