Leymah Roberta Gbowee
Comitetul Nobel a declarat despre Leymah Gbowee: “ea a mobilizat si organizat femei din liniile divizate religios si etnic ca sa puna capat indelungatului razboi liberian si ca sa asigure participarea femeilor in alegeri. Ea lucreaza acum pentru a imbunatati influenta femeilor in Africa de Vest asa cum a facut si in timpul razboiului”.Leymah a organizat un grup de femei liberiene in anul 2002 pentru a pune presiune asupra presedintelui de atunci Charles Taylor, ca acesta sa sfarseasca brutalul razboi civil. Ele erau sotiile, mamele si surorile barbatilor care se luptau si a victimelor razboiului civil.
Leymah Roberta Gbowee este mai putin faimoasa in afara tarii, in comparatie cu presedinta Ellen Johnson Sirleaf dar, foarte cunoscuta in randul conationalilor, pentru modul cum a mobilizat femeile militante pentru pace in anul 2003, noteaza BBC. Unul dintre cele mai celebre proteste a fost organizarea unei rugaciuni colective care s-a desfasurat timp de mai multe zile, pe soare si ploaie. Dupa razboi, Leymah a organizat sute de femei musulmane si crestine in 9 dintre cele 15 provincii ale tarii, ca sa o ajute pe Ellen Johnson Sirleaf sa castige alegerile.
In anul 2006 a co-fondat Reteaua Femeilor africane pentru Pace si Securitate si acum lucreaza cu femei din tarile Vest Africane care au o istorie a conflictului.
Tawakul Karman
Tawakul Karman, de 32 de ani, a fondat o retea de femei jurnaliste - Women Journalists Without Chains in anul 2005. Ea este o activista proeminenta care sustine drepturile omului si libertatea de expresie de mai bine de 5 ani. A organizat mai multe proteste unde a cerut eliberarea detinutilor politici si de asemenea a protestat impotriva administratiei presedintelui yemenit Ali-Abdullah Saleh.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară