29 Noiembrie 2011 publicat în Social 149 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Autismul este asociat in primul rand cu varsta copilariei, problematica adultilor cu autism fiind mai putin cunoscuta. 87% din persoanele intervievate au auzit de autism, dar doar 12% dintre ele afirma ca stiu destul de multe lucruri despre afectiune.

In ce priveste serviciile adresate persoanelor cu tulburare de spectru autist, respondentii atribuie o mare raspundere Statului care, in opinia lor, ar trebui sa se implice mai mult si sa investeasca in diagnosticarea si terapia inceputa timpuriu, crearea de servicii si facilitati pentru copiii cu autism, programe de formare profesionala in domeniul autismului, constientizarea in randul parintilor.


Proiectul "Si ei trebuie sa aiba o sansa!" isi propune cresterea sanselor de integrare sociala si pe piata muncii, a copiilor si tinerilor cu autism, prin diagnosticarea precoce si facilitarea accesului la servicii si programe de recuperare si asistenta specializata. Proiectul are o durata de 3 ani, este implementat de Fundatia Romanian Angel Appeal in parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale - Directia Generala Protectia Copilului si Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania si co-finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2001 - 2013, "Investeste in oameni!".

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sforăitul sever al copiilor este un semnal de alarmă pentru sănătatea respiratorie și necesită consult ORL de urgență Kaufland lansează campania România știe să gătească Femeile antreprenor pot câștiga sesiuni de mentorat, coaching și granturi  de 10.000 euro în cadrul programului She`s Next, lansat de ING Bank și Visa, în parteneriat cu Impact Hub Bucharest

STUDIU ASUPRA AUTISMULUI

Conform cercetarii cantitative, autismul este asociat in primul rand cu varsta copilariei, problematica adultilor cu autism fiind mai putin cunoscuta. 87% din persoanele intervievate au auzit de autism, dar doar 12% dintre ele afirma ca stiu destul de multe lucruri despre afectiune. Rezultatele cercetarii calitative arata ca gradul de informare al parintilor dar si al profesorilor/educatorilor in ceea ce priveste autismul este unul scazut, dar in acelasi timp bogat in mituri, de tipul: copiii cu autism „sunt agresivi”, „au retard mintal”, „refuza” sa aiba un comportament normal, au simptome vizibile fizic precum, de exemplu „dimensiuni mai mari ale capului”.

Cu toate acestea, exista doua categorii de informatii care se regasesc la majoritatea respondentilor (aproximativ 80% din persoanele intervievate in cadrul cercetarii cantitative afirma ca aceste informatii sunt adevarate): persoanele cu autism au talente deosebite si autismul se regaseste mai frecvent in randul copiilor.

PARENTX- evenimentul care a revoluționat educația părinților și copiilor în România ajunge la Craiova pe 21 septembrie Telemedicina, instrumentul care îmbunătățește calitatea vieții persoanelor cu diabet zaharat. 1 din 5 consultații se realizează la distanță Povestea tragică a Iuliei Hașdeu, prima româncă care a studiat la Universitatea Sorbona din Paris

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri