In ce priveste serviciile adresate persoanelor cu tulburare de spectru autist, respondentii atribuie o mare raspundere Statului care, in opinia lor, ar trebui sa se implice mai mult si sa investeasca in diagnosticarea si terapia inceputa timpuriu, crearea de servicii si facilitati pentru copiii cu autism, programe de formare profesionala in domeniul autismului, constientizarea in randul parintilor.
Proiectul "Si ei trebuie sa aiba o sansa!" isi propune cresterea sanselor de integrare sociala si pe piata muncii, a copiilor si tinerilor cu autism, prin diagnosticarea precoce si facilitarea accesului la servicii si programe de recuperare si asistenta specializata. Proiectul are o durata de 3 ani, este implementat de Fundatia Romanian Angel Appeal in parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale - Directia Generala Protectia Copilului si Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania si co-finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2001 - 2013, "Investeste in oameni!".
STUDIU ASUPRA AUTISMULUI
Conform cercetarii cantitative, autismul este asociat in primul rand cu varsta copilariei, problematica adultilor cu autism fiind mai putin cunoscuta. 87% din persoanele intervievate au auzit de autism, dar doar 12% dintre ele afirma ca stiu destul de multe lucruri despre afectiune. Rezultatele cercetarii calitative arata ca gradul de informare al parintilor dar si al profesorilor/educatorilor in ceea ce priveste autismul este unul scazut, dar in acelasi timp bogat in mituri, de tipul: copiii cu autism „sunt agresivi”, „au retard mintal”, „refuza” sa aiba un comportament normal, au simptome vizibile fizic precum, de exemplu „dimensiuni mai mari ale capului”.
Cu toate acestea, exista doua categorii de informatii care se regasesc la majoritatea respondentilor (aproximativ 80% din persoanele intervievate in cadrul cercetarii cantitative afirma ca aceste informatii sunt adevarate): persoanele cu autism au talente deosebite si autismul se regaseste mai frecvent in randul copiilor.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri