Părintele slujește cu mult har la Biserica „Sf. Nicolae Dintr-o Zi”, o bisericuță mică, aflată în spatele Facultății de Arhitectură. Cu toate acestea, în fiecare Duminică, la Sfânta Liturghie, atât biserica, cât și curtea care o înconjoară sunt neîncăpătoare pentru credincioșii care vin să își liniștească sufletul.
Poate mai mult ca în oricare altă biserică, la „Sf. Nicolae Dintr-o Zi” vin foarte mulți tineri care îi caută sfatul Părintelui Vasile Ioana. Astfel, pentru că are o vastă experiență în problemele pe care mulți tineri le trăiesc la început de drum, dar având și o bucurie intrinseacă de a vedea familii fericite, femei și bărbați care trăiesc în pace, după cuvântul lui Dumnezeu, Părintele Vasile Ioana a scris o minunată carte pentru toți aceia care caută să aibă o viață tihnită și să își construiască o familie în care să domnească credința, pacea, iubirea și acceptarea.
„Cartea Familiei” este darul pe care Părintele Vasile Ioana l-a făcut credincioșilor de pretutindeni, asta pentru că scrierile sale au ajuns prin toate colțurile țării, dar și în străinătate, acolo unde credincioșii vor să îl simtă mai aproape pe unul dintre cei mai înzestrați preoți cu har divin.
Părintele Vasile Ioana și-a lansat cartea la sfârșitul anului trecut, eveniment ce a avut loc la Ateneul Român cu invitați de seamă: Dan Negru, Liana Stanciu și Chris Simion.
Totuși, întorcându-se în mijlocul bisericii, Părintele Vasile Ioana le-a oferit tuturor credincioșilor prezenți la slujba cu ocazia prăzmuirii Sf. Nicolae câte un exemplar din cartea sa.
Cartea Familiei, un adevărat reper pentru tinerii creștini
Cartea scrisă de Părintele Vasile Ioana este structurată în patru părți, reprezentate din trei capitole și un epilog, care încheie într-un mod armonios lista sfaturilor pentru o viață de familie trăită în pace și cu iubire față de Dumnezeu.
Prima parte a cărții descrie cu amănunt ce înseamnă fericirea în familie, evidențiind modele puternice creștine. Părintele Vasile Ioana scrie pe larg despre trăirile pe care doi tineri trebuie să le nutrească în căsnicia lor. Comunicarea sinceră, fidelitatea, ascultarea și acceptarea emoțiilor interioare pe care tinerii soți le pot avea, iertarea, bucuria care trebuie construită cu pași mici și răbdarea sunt calitățile cheie care duc la crearea unei familii care vrea să se apropie de Dumnezeu.
În cea de-a doua parte, Părintele Vasile Ioana le vorbește credincioșilor despre rolul femeii în familie. Viitoarea soție o poate lua ca exemplu pe Maica Domnului, modelul suprem al femeii creștine, care prin iubire, credință și iertare este cea mai de preț Fecioară, la care mulți oameni și-au găsit alinarea.
Părintele Vasile Ioana mai descrie și valorile creștine pe care o femeie ar trebuii să le aibă, dar și importanța, de necontestat, pe care o are în sânul familiei.
În cea de-a treia parte, Părintele descrie și rolul bărbatului și valorile după care acesta trebuie să se ghideze pentru a-și face familia fericită. În acest caz, Părintele Vasile Ioana îl oferă ca exemplu pe Însuși Domnul Iisus Hristos, modelul bărbatului creștin.
Ca o concluzie generală asupra publicației sale, Părintele Vasile Ioana le oferă cititorilor „Epilog: Mântuirea – destinația finală a familiei creștine”. În acest ultim capitol, Părintele Vasile Ioana oferă exemplul unor sfinți care pot fi modelul de familie creștină pentru toți cei care caută să își trăiască existența după poruncile Divine. Sf. Acvila și Priscila, Sf. Petru și Fevronia de Murom, Sf. Xenofont și Maria sunt doar câteva dintre reperele creștine de soți care și-au dedicat viața lui Dumnezeu.
În încheiere, Părintele Vasile Ioana spune foarte frumos că bucuria și fericirea sunt eterne și că o familie nu poate exista fără Dumnezeu. „Am nădejde că ne vom bucura împreună în Împărăția lui Dumnezeu. Acolo însă nimeni nu se mai însoară, nici nu se mai mărită, ci vom fi toți ca îngerii.”, a scris în încheierea cărții sale Părintele.
Personal, mi-a făcut plăcere să citesc cartea Părintelui Vasile Ioana pentru a-mi face o idee cât mai clară despre ce înseamnă cu adevărat un bărbat bun creștin, dar și pentru a conștientiza ce valori trebuie să cultiv în interiorul meu, ca și femeie, pentru o viața de familie trăită în armonie, binecuvântată de dragostea lui Dumnezeu.
Recomand această carte tuturor acelora care își caută modele sănătoase după care să se ghideze în viață, dar și pentru aceia care sunt la început de drum în viața de familie și care își doresc să trăiască în iubire, respect și armonie, așa cum Dumnezeu își dorește pentru fiecare credincios în parte.
Cartea poate fi comandată de aici
Foto fr si main: ROMSVETNIK /Shutterstock
Pasiunile mele eterne sunt scrisul, cititul și comunicarea. Îmi place să mă exprim prin scris la fel de mult cum îmi place să am o discuție reală, autentică cu cineva. Mă bazez pe emoții în orice domeniu aș activa și cred...
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice