Pisicile sunt niște animale extraordinare. Sunt frumoase, grațioase și ne fac viața mai frumoasă și mai colorată, iar uneori ele ne învață pe noi cum să iubim necondiționat. Felinele domestice au fost deseori percepute ca fiind un animal special și magic, investit cu o energie extraordinară, unică. Poate că de aceea au circulat de-a lungul secolelor nenumărate mituri, legende, superstiții și poveșți din folclor despre pisici și în multe dintre culturile lumii se vorbește despre legătura pisicilor cu lumea spiritualului și a paranormalului. Adevărat sau nu, se crede că pisica este un adevărat Vindecător, bineînțeles la un alt nivel decât cel al omului, dar dispunând de o energie vindecătoare remarcabilă, pe care o pune în folosul și în slujba omului în mod total neegoist.
Astfel, potrivit publicației themindsjournal.com, indiferent de culoarea sau de rasa pisicii, frumoasele feline sunt înzestrate cu puteri vindecătoare. Acestea “simt” care este locul sensibil sau bolnav al corpului stăpânului lor și se așază în zona afectată, făcând tot posibilul pentru a ajuta la vindecarea zonei respective. Totodată, oamenii de știință au demonstrat și efectele terapeutice ale mângâierii pisicilor, acest obicei ajutând în procesul de vindecare, dar și emoțional. Contactul fizic și manifestările de afecțiune față de pisica noastră ne pot ajuta să ne eliberăm de stresul mental și psihologic resimțit, ne ajută să ne regăsim calmul, dar și să eliminăm tensiunile, neliniștea și sentimentele de anxietate.
Foto: Knumina Studios /Shutterstock
Curățenia pisicii nu este doar la nivel fizic (pisica este un animal extraordinar de curat, cu un ritual de igienă minuțios), ci și la nivelul energiei sale spirituale și de aceea se crede că este capabilă să absoarbă energiile negative, mai ales atunci când între pisica respectivă și posesorul ei există o conexiune profundă și o iubire necondiționată, pură. Astfel, se crede că atunci când te simți sub influența deochiului, este bine să mângâi pisica, începând de la nivelul capului și trecându-ți mâinile pe tot corpul ei, până la coadă, permițând astfel un contact apropiat cu pisica ta. Ea va fi bucuroasă să întrerupă aceste atacuri din câmpul tău energetic subtil, pisica își ia foarte în serios rolul său de protector al stăpânului său. Ea are grijă de locuința și de familia alături de care trăiește, dar ia în grija sa locurile din exterior pe care le explorează în peregrinările sale.
Fiecare pisică vine la pachet cu propria personalitate, cu un comportament anume și dispune de trăsături unice, fizice și comportamentele. În plus, pisicile sunt extrem de perspicace și intuitive, dar și extraordinar de sensibile la factorii și stimulii din mediul lor imediat. Adevărat sau nu, se spune despre ele nu doar că au 9 vieți, ci și niște simțuri foarte bine dezvoltate, poate chiar un al șaselea simț, putând sesiza sau “simți” frica în ființele umane. De asemenea, se mai spune că ele pot percepe energia și starea emoțională a omului, dar și a altor pisici, că pot percepe energia negativă sau spiritele rele dintr-o locuință, că pot vedea ceea ce omul nu poate…
Poate că ați observat vreodată că pisica voastră se uită insistent într-un punct fix din spațiu sau că este agitată atunci când se află într-un anumit loc din casă, încercând să îți atragă atenția în mod repetat asupra lui? Se prea poate ca pisica voastră să “simtă” această concentrare de energie negativă și să încerce să vă protejeze pe voi, și locuința voastră. Nu este de mirare că sunt unele voci din lumea parapsihologiei care susțin că și pisicile au propria aură, una puternică și unică, ceea ce le conferă forță ca să sesizeze și să contracareze efectele energiei negative.
Foto: happy_memory /Shutterstock
“O altă modalitate prin care pisica încearcă să neutralizeze energia negativă este torsul. Pisica este singurul animal care emite un sunet relaxant și vibrațional atunci când se află în armonie. Acest sunet generează un câmp vibrațional capabil să distrugă sau să miște energiile statice”, se arată pe www.wemystic.com.
Astfel, pisicile pot simți chiar și tipul intențiilor entităților astrale (pozitive sau negative) și acționează în felul lor doar atunci când simt că locuința stăpânului lor este amenințată energic. Spre exemplu, dacă o casă este vândută, iar noii locatari s-au mutat în ea, însă în locuința respectivă încă există energie negativă reziduală, rezultat al experiențelor traumatice care au avut loc în ea, pisicile o pot percepe și se simt inconfortabil din cauza ei. Practic, ele reușesc să capteaze această energie datorită câmpului lor energetic puternic și să o scoată afară din casă grație mobilității lor. Poate că nu întâmplător, înainte de a se muta într-o nouă locuință, rușii lasă mai întâi pisicile să treacă pragul noii case.
Conform https://themindsjournal.com, atunci când o pisică este fericită și toarce, mângâiindu-se de piciorul tău, ea dorește să îți împărtășească energie pozitivă, dar și din forța ei astrală așa că nu o alunga. Se spune că în locuința în care există o pisică, există șanse mai mari să se instaureze armonia, prosperitatea și bunăstarea, pisicile fiind asemenea unui canal vibrațional cosmic ce conduc la instalarea energiei pozitive în locuința respectivă. De asemenea, conform aceleiași publicații, pisicile sunt cele care își aleg zonele geopatogene din casă în care își doresc să trăiască sau să le curețe dacă este cazul.
Pisicile – o modalitate de a trage norocul și energia pozitivă în casa ta. Superstiții pozitive despre pisici
Foto: Fantasmary /ShutterstockÎn multe culturi și societăți ale lumii, pisicile ocupă un loc aparte, iar a le face rău este considerat ca fiind ceva greșit, o modalitate sigură de a atrage ghinionul și nefericirea în viața ta. Spre exemplu, în Evul Mediu a aruncă o pisică peste bordul corabiei era echivalent cu o vreme instabilă pe mare, furtuni, vânt puternic și chiar pericolul scufundării vasului. Pe de altă parte, se știe că pisicile au avut dintotdeauna un rol practic, acela de a ține populațiile de șoareci sub control, inclusiv cele de la bordul corăbiilor.
De asemenea, în unele comunități rurale montane ale zilelor noastre se crede că dacă un țăran sau fermier ucide o pisică există o mare probabilitate ca năpasta și boala să poposească asupra cirezilor de animale sau ca recoltele să fie compromise iremediabil. Așadar, nu este de mirare că în Egiptul antic pisicile erau considerate sacre, fiind asociate cu zeița Bastet sau cu Sekhmet. Cel care omora sau îi făcea rău unei pisici era drastic pedepsit, poate chiar cu moartea în mod public. Din moment ce șoarecii erau considerați ca purtători de boli, felinele au primit încă din vremuri străvechi un statut aparte, cel de Vindecătoare și aducătoare de sănătate.
Pe de altă parte, pisicile sunt considerate în culturile asiatice drept un simbol al norocului și adevărați gardieni spirituali. De aceea, pisica de ceramică maneki-neko, un substitut al pisicilor adevărate, este nelipsită din casele japonezilor, existând credința că acea casă în care se află va fi binecuvântată și ferită de spiritele rele. Lăbuța ridicată nu este considerată a fi doar un semn de bun venit, ci și o modalitate de a atrage prosperitatea și abundența în familia respectivă, în timp ce lăbuța de pe lângă corp ajută la menținerea banilor în acea locuință.
În anumite sate din Italia se crede că cei care aud o pisica strănutând vor avea parte de noroc și fericire și vor fi binecuvântați în perioada următoare.
Foto fr si main: Serenity Mitchell /Shutterstock
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural