- îi judeci și îi critici pe ceilalți în sinea ta și nu îi accepți așa cum sunt, cu imperfecțiunile și defectele lor, așa cum nu poți accepta nici faptul că este foarte probabil să facă greșeli, ca și ține, de altfel. Toleranța, empatia, a te pune în pielea celuilalt și a-i înțelege suferințele și comportamentul (chiar dacă greșit), a înțelege că probabil are niște răni în spate (ca și tine, de altfel) poate duce la echilibrarea energetică de ambele părți și la lipsa de amplificare sau de implicare în conflicte.
- învinovățirea perpetuă și inabilitatea de a ierta pe termen lung poate conduce la pierderi dramatice de energie
Foto: Warm_Tail /Shutterstock- atașamentul obsesiv față de unele gânduri, idei (de exemplu gândul că avem un task nefinalizat, dar pe care, în loc să îl abordăm proactiv și eficient, îl amânăm de pe o zi pe alta deși ne îngrijorează că încă nu l-am abordat și rezolvat)
- te pierzi în complexități și drumuri complicate când simplicitatea este deseori calea cea mai sigură pentru a nu-ți irosi energia în mod inutil sau a o folosi în mod eficient, canalizat, si abia atunci când este cu adevărat nevoie de un consum mare de energie, să te înhami la asa ceva.
- mânia este un mare consumator de energie și nu îl consumă pe cel asupra căruia este direcționată, ci pe cel care o emite. Mânia asupra propriei persoane este la fel de puternică și nocivă ca și mânia vărsată asupra celorlalți, este o mare consumatoare de energie, obosește teribil sufletul. De fapt, orice sentiment negativ consumă, nu încarcă.
- faptul că încerci să controlezi mai mult decât poți controla de fapt
Primul pas înspre umplerea bateriilor energetice este conștientizarea acelor lucruri care îți consumă energia. Cu toții vom avea pierderi de energie la un moment dat, este inevitabil să nu. Este important însă să le conștientizăm ca să și putem face ulterior ceva în privința lor.
Foto fr si main: agsandrew /Shutterstock
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural