IN ACEST ARTICOL:

Este esential sa ai o relatie armonioasa intre minte si suflet pentru a avea o dezvoltare emotionala si spirituala sanatoasa. Acest lucru se datorează faptului că modul în care gândim lucrurile ne afectează emoțiile și creșterea spirituală. Gândurile devin fapte, iar acestea din urmă ne conturează personalitatea și stilul de viață. În final, trăim cum gândim.

Unii dintre marii oameni spirituali ai lumii au ajuns la concluzia că este important să existe o relație armonioasă între minte și suflet. Ei au recomandat, de asemenea, modalități prin care putem realiza acest lucru și despre care vom vorbi mai jos..

Una și cea mai importantă dintre modalitățile prin care putem realiza o relație armonioasă între minte și suflet este să fim atenți la gândurile noastre. Ar trebui să fim conștienți de gândurile care ne străbat mintea și de emoțiile pe care le simțim. De asemenea, ar trebui să fim conștienți de felul în care îi tratăm pe alții.

O altă modalitate prin care putem realiza o relație armonioasă între mintea și sufletul nostru este să fim recunoscători pentru ceea ce avem. Ar trebui să fim recunoscători pentru lucrurile bune care ni s-au întâmplat și pentru oamenii care sunt în viața noastră, pentru lucrurile pe care le-am învățat din greșelile noastre, pentru toate oportunitățile pe care le avem.

În cele din urmă, putem realiza o relație armonioasă între minte și suflet prin meditație. Meditația ne ajută să ne concentrăm asupra momentului prezent și să fim conștienți de gândurile și emoțiile noastre. De asemenea, ne ajută să ne conectăm cu eul nostru interior.

Dezvoltare personală și spirituală: modalități pentru a-ți schimba gândurile în bine și pentru a-ți hrăni sufletul cu iubire, împlinire și împăcare

Se spune că o persoană are în jur de 60.000 de gânduri pe zi. Și dintre acestea, 80% sunt negative. Dacă este adevărat, înseamnă că o persoană obișnuită are aproximativ 48.000 de gânduri negative pe zi!

În mod clar, cei mai mulți dintre noi ar putea beneficia de a învăța cum să ne schimbăm mentalitatea pentru a fi mai optimiști.

Din fericire, nu este atât de dificil pe cât ai putea crede. Și beneficiile merită efortul. Optimismul a fost legat de o sănătate fizică mai bună, o durată de viață crescută, o bunăstare psihologică mai bună și un succes mai mare în carieră.

Foto: luboffke/ shutterstock.com

Iată câteva sfaturi simple despre cum să îți schimbi mentalitatea și să devii mai optimist:

1. Acordă atenție modului în care te gândești la tine, la felul în care îți vorbești

Ce-ți spui zilnic? Dacă ești ca majoritatea oamenilor, probabil că este o mulțime de discuții negative cu tine însuți.

Dar poți schimba asta. Incepi prin a fi mai atent la ceea ce gandești despre tine, la cum te autoetichetezi, la complimentele și criticile pe care ți le aduci.Exersează zn a reuși să identifici cele mai bune calități din zi ale tale, cele mai bune decizii, cele mai frumoase gesturi si oferă-ți complimente. Nu este laudă de sine, ci este un exercitiu care te ajută să scoți în evidență, zi de zi, cele mai frumoase părți ale tale.

De exemplu, în loc să te gândești „Am eșuat, n-am reușit să...”, spune-ți „Fac tot ce pot și asta este tot ce contează”.

2. Exersează recunoștința

Recunoștința este una dintre cele mai rapide și mai ușoare moduri de a-ți schimba mentalitatea. De câteva ori pe zi ia-ți câteva minute să te gândești la toate lucrurile pentru care ești recunoscător în viața ta.

Ar putea fi ceva la fel de simplu ca un acoperiș deasupra capului sau o ceașcă fierbinte de cafea dimineața. Sau ar putea fi ceva mai mare, cum ar fi sănătatea ta sau o relație de dragoste.

Concentrarea asupra lucrurilor bune din viața ta te va ajuta să te simți mai pozitiv și mai optimist.

3. Înconjoară-te de oameni pozitivi

Oamenii cu care petreci timpul au un impact mare asupra mentalității tale. Dacă ești în mod constant în preajma unor oameni negativi, va fi greu să rămâi pozitiv.

Pe de altă parte, a te înconjura de oameni pozitivi te va ajuta să îți schimbi și îmbunătățești perspectiva asupra vieții.

Așadar, fă un efort să petreci mai mult timp cu oameni care te fac să te simți bine. Și limitează-ți timpul cu oamenii care te afectează, care au ecou negativ asupra gândurilor și emoțiilor tale.

4. Concentrează-te pe soluții, nu pe probleme

O mare parte din sensul ideei de a fi optimist este să ai o mentalitate „concentrată pe soluții”. Asta înseamnă că atunci când întâmpini o problemă, nu te opri asupra ei și nu o privi ca pe un obstacol de netrecut.

În schimb, începi imediat să te gândești la posibile soluții.

De exemplu, să presupunem că ești îngrijorat că nu ai suficienți bani pentru a-ți plăti facturile. O persoană axată pe soluții ar începe să facă brainstorming privind noi modalități de a câștiga mai mulți bani sau de a-și reduce cheltuielile.

5. Ia măsuri

Inacțiunea este inamicul optimismului. Când te simți dezamăgit, este tentant să stai și să nu faci nimic. Dar asta te va face doar să te simți mai rău.

În schimb, acționează și fă ceva – orice – pentru a te apropia de obiectivul tău.

De exemplu, dacă ești în căutarea unui nou loc de muncă, începi prin a-ți actualiza CV-ul. Sau dacă încerci să slăbești, mergi la o plimbare sau mergi la o sală de sport.

Acționarea te va ajuta să te simți mai optimist cu privire la viitor și îți oferă o parte de contro asupra destinului tău..

6. Ai răbdare

Majoritatea dintre noi trăim într-o societate de „gratificare instantanee”. Vrem ca totul să se întâmple chiar acum. Și când nu este așa, suntem dezamăgiți și frustrați.

Dar adevărul este că lucrurile bune necesită timp. Deci, este important să ai răbdare și să nu te aștepți la succes peste noapte.

Dacă lucrezi pentru a atinge un obiectiv, ai încredere că succesul va veni la vremea lui. Și între timp, bucură-te de călătorii, distrează-te, alege activități care îți fac plăcere..

7. Concentrează-te pe prezent

O mulțime de gândire negativă pot fi cauzate de experiențele negative din trecut și de grijile pe care ni le facem pentru viitor. Dacă vrei să fii mai optimist, este important să te concentrezi asupra momentului prezent.

Asta nu înseamnă că ar trebui să-ți ignori obiectivele sau planurile pentru viitor. Nici că ar trebui să îți lași nevindecate rănile trecutului. Dar înseamnă că ar trebui să te concentrezi pe ceea ce faci acumca să îți fie mai bine.

De exemplu, dacă ești la serviciu, concentrează-te pe munca ta. Dacă petreci timp cu familia ta, concentrează-te asupra ei.

A trăi în prezent te va ajuta să te bucuri mai mult de viață și să fii mai puțin stresat.

8. Renunță la perfecționism

Perfecționismul este o cauză majoră a gândirii negative. Când ești perfecționist, nu ești niciodată suficient de bun și vezi întotdeauna loc de mai bine.

Acest lucru poate duce la o exagerată autocritică.

Dacă vrei să fii mai optimist, este important să renunți la perfecționism. Acceptă că nu ești perfect și e în regulă. Imperfecțiunile creeaza diferențete între oameni si este minunat ca suntem unici și diferiți.

9. Fii atent

Mindfulness înseamnă a fi prezent în acest moment și a accepta lucrurile așa cum sunt. Este o modalitate excelentă de a reduce stresul și anxietatea și de a îți îmbunătăți starea generală de bine.

Există multe moduri diferite de a practica mindfulness. Dar o modalitate simplă de a începe este să te concentrezi asupra respirației. Există studii care demonstrează ca putem stăpâni anxietatea daca ne prelungim expirul.

Ori de câte ori îți găsești mintea rătăcind, îți poți orienta atenția asupra respirației. Observă senzația de mișcare a pieptului și ascultă mișcarea aerului în interiorul și în afara plămânilor. Majoritatea aleg să se concentreze asupra respirației pentru că este o resursa importanta de a elimina stresul pe care o avem întotdeauna cu noi. Astfel te vei detașa de stresul acut, dându-i minții tale o scurtă și binemeritată pauza.

10. Oferă-ți o pauză

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru sănătatea ta mintală este să înveți cum să-ți faci o pauză. Asta înseamnă să fii blând și plin de compasiune cu tine însuți, chiar și atunci când faci o greșeală.

Cu toții mai greșim din când în când. Și când o facem, este important să ne iertăm și să mergem mai departe.

Dacă întâmpini probleme în a face acest lucru, încearcă să ai un dialog pozitiv cu tine. De exemplu, ai putea să îți spui „Sunt om și este în regulă că am făcut o greșeală. Voi învăța din asta și o să mă descurc mai bine data viitoare.”

Schimbarea mentalității este o călătorie plină de experiențe si lucruri noi

Schimbarea mentalității este o călătorie, nu o destinație. Este nevoie de timp, efort și practică. Dar merită efortul.

Când înveți cum să fii mai optimist, te vei bucura de o serie de beneficii, inclusiv de o sănătate fizică și psihică mai bună, de o calitate îmbunătățită a vieții, de o stare de bine generală, dar și de succes.

Așadar, începe cu aceste sfaturi și vezi cum îți poți schimba mentalitatea și pentru ca gândurile tale să devină hrană pentru suflet.

Sursa foto articol: Benjavisa Ruangvaree Art/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri