10 Aprilie 2023 publicat în Spiritualitate 15 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Meditația poate fi un instrument puternic pentru a reduce stresul și a obține claritate mentală, dar alegerea unei singure metode de meditație poate fi o provocare. Există o mulțime de tipuri de meditație, fiecare oferind o cale unică spre pace. De la meditația transcendentală la meditația metta și mindfulness, fiecare variantă are beneficiile sale specifice și abordări unice.

Meditația bunătății iubitoare/compasiunii (meditație Metta).

Meditația de bunătății iubitoare/compasiunii, numită și meditația Metta, este o formă de meditație budistă care implică cultivarea și trimiterea sentimentului de bunătate iubitoare față de tine și de ceilalți din viața ta. Mai întâi, trebuie să cultivi bunătatea iubitoare față de tine, apoi față de cineva pe care îl respecți (cum ar fi un profesor), pe cineva pe care îl iubești foarte mult (cum ar fi un membru al familiei), pe cineva neutru (cum ar fi funcționarul unui magazin alimentar) și pe cineva pe care îl simți desconsiderare față de (care poate fi cea mai dificilă). Puteți cultiva sentimentul de bunătate iubitoare prin vizualizarea sau reflectarea sentimentului în sine. Această meditație ajută la cultivarea unei atitudini de seninătate și grijă prin orice situație, mai ales în fața provocărilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 50 de modalități simple pentru a-ți crește nivelul de fericire începând chiar de astăzi. Tips & Tricks pentru o viață mai fericită Rugăciunea pentru bolnavi - Ghid spiritual pentru vindecarea miraculoasă Poezie de Crăciun - Cele mai frumoase versuri pentru sărbători în poezii de Crăciun scurte și poezii cu Moș Crăciun

Meditația Budistă (Zazen).

Meditația Zazen este o practică de bază în budismul Zen și ajută la cultivarea unui sentiment de pace interioară și exterioară. Aceasta se practică de obicei într-o poziție așezată, cu spatele drept și ochii deschiși, și se concentrează pe respirație pentru a liniști mintea. “Pentru a practica Zazen, este recomandat să utilizați o pernă numită zafu și să vă așezați într-o poziție confortabilă. Coloana vertebrală trebuie să fie dreaptă și relaxată, iar privirea să fie coborâtă la un unghi de 45 de grade, cu ochii deschiși. Mâinile trebuie să formeze o mudră în poală, cu palmele în sus și degetele mari atingându-se.

Această meditație este o practică sobră și este practicată de multe comunități închegate, care îl practică cu accent pe menținerea posturii corecte pentru a sprijini concentrarea. De obicei, Zazen este practicată în centrele budiste Zen (Sangha), unde beneficiază de un sprijin puternic din partea comunității.În multe dintre aceste comunități, Zazen este asociată cu alte elemente de practici budiste, cum ar fi prosternări, practicarea unor ritualuri, psalmodieri și lecturi în grup ale învățăturilor lui Buda. Prin practicarea meditației Zazen, puteți obține o stare de liniște interioară și exterioară și puteți îmbunătăți calitatea vieții”, declară psihologul Laura Maria Cojocaru.

Citate de noapte bună - Mesaje inspiraționale pentru un somn liniștit Frica de zbor - Metode eficiente de a călători fără stres Semne că ești însărcinată - primele simptome de sarcină

Meditația ghidată.

Meditația ghidată este o tehnică foarte utilă pentru cei care încearcă să învețe cum să mediteze sau pentru cei care doresc să își dezvolte practica. Această tehnică presupune că meditezi sub îndrumarea unui profesor sau împreună cu o înregistrare audio sau video. “Există mai multe tipuri de meditații ghidate, inclusiv meditații tradiționale, vizualizare ghidată, relaxare și scanare corporală, afirmații și tonuri binaurale. Meditațiile ghidate pot fi foarte eficiente pentru a te menține concentrat și pentru a elimina distragerile din timpul meditației. De asemenea, acestea îți pot ajuta să dobândești o practică disciplinată și să îți dezvolți abilitatea de a asculta cu atenție. Meditațiile ghidate sunt disponibile în diferite formate audio și video, iar acestea pot fi descărcate de pe internet sau pot fi găsite în centrele de meditație. Este important să găsești meditația ghidată potrivită pentru tine și să aloci timp pentru a practica această tehnică pentru a obține beneficiile sale, cum ar fi liniștea și pacea interioară”, explică specialistul.

Rugăciuni înainte de examen - Cea mai puternică rugăciune pentru reușita la examene  Când ai tensiunea mică ce trebuie să faci - ghid complet Băutura minune care scade glicemia - Ghid complet și eficient

Meditația de vizualizare.

Numită și Vizualizare ghidată, este un tip de meditație care folosește imaginația pentru a picta o imagine în interiorul ochiului minții. Nu este o meditație axată pe obiect, ci este mai degrabă o experiență subiectivă pentru practicant. Este adesea folosit ca instrument pentru a crea schimbări pozitive în viața cuiva. Unul este adesea ghidat printr-o experiență, cum ar fi mersul în pădure pentru a promova relaxarea sau poate chiar vizualizarea succesului într-o relație sau mișcare de carieră ca o modalitate de a atinge obiectivele.

Meditația Letting Go.

“O meditație de eliberare este una care este utilizată pentru a elibera bagajul emoțional în exces. Acest tip de meditație este util pentru a crea spațiu pentru creșterea noii energii. Este util să ne eliberăm de emoții sau atașamente vechi față de oameni, relații, locuri de muncă, idei sau lucruri care ar putea împiedica dezvoltarea noastră. Când puteți elibera, puteți planta semințe noi pentru a începe din nou. Se efectuează adesea prin vizualizare și respirație. De exemplu, puteți inspira lumină albă și expira fum negru toxic ca o modalitate de a elibera gânduri negative. Sau vă puteți vizualiza în mișcare către un scop după ce ați eliberat un obicei vechi și puteți vedea ce se întâmplă în interiorul minții”, declară psihologul.

Cum să te oprești din mâncatul compulsiv Rugăciune de vindecare miraculoasă - Puterea credinței în momentele de suferință Tulburările de somn în perioada Sărbătorilor. De ce apar și cum pot fi gestionate? Sfaturile specialistului somnolog

* Laura-Maria Cojocaru, președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI) și președinte și fondator al Asociației ”Generația Iubire” este Psiholog-Psihoterapeut expert şi Trainer în Programare Neuro-Lingvistică. A studiat natura minţii umane urmând 9 formări profesionale cu abordări diferite - psihoterapie integrativă, hipnoză clinică, relaxare și psihoterapie ericksoniană, psihoterapie de cuplu și familie, psihologie clinică, neuro-programare lingvistică, terapii florale Bach, consultant Panorama Socială, instructor internațional yoga, formator acreditat CNFPA.

Foto fr şi main: Caterina Trimarchi /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri