IN ACEST ARTICOL:

Nu este neobișnuit ca mulți dintre noi să ne confruntăm cu momente când simțim că suntem în imposibilitatea de a realiza anumite lucruri. "Nu pot" este adesea o reflexie a blocajelor mentale și a limitărilor pe care singuri ni le punem și care ne împiedică să explorăm sau să atingem potențialul nostru complet.

Aceste blocaje pot avea rădăcini adânci în convingeri personale sau în experiențe anterioare, care ne limitează gândurile și acțiunile.

"NU POT" - ce blocaje au loc în mintea ta când îți spui aceste cuvinte

Convingeri limitative

"Nu pot" poate fi rezultatul unor convingeri profunde despre noi înșine, despre ceea ce credem că suntem sau nu suntem capabili să facem. Aceste convingeri ne pot ține într-o stare de teamă sau de lipsă de încredere în sine.

Ele tocmai aceasta tradeaza: o stima de sine scazuta. Neincrederea in noi insine. Teama de a ne aventura intr-o actiune, de frica esecului sau a respingerii. Tradeaza gandirea negativa.

Perfecționismul

Uneori, refuzul de a încerca sau de a face ceva poate fi legat de teama de eșec sau de a nu reuși să atingem standardele noastre ridicate. Aceasta poate duce la frica de a încerca ceva nou sau dificil. Este un cerc vicios în care perfecționiștii pot să cadă cu ușurință.

Foto: Song_about_summer/ shutterstock.com

Experiențe anterioare cu impact negativ

Unele situații din trecutul nostru pot influența modul în care privim anumite sarcini sau provocări. Eșecurile anterioare sau feedback-ul negativ pot amplifica ideea că "nu pot" face ceva.

Dar trebuie să ne gândim că este imposibil ca totul să ne iasă din prima. Așadar merităm o a doua șansă, chiar și a treia, a patra...

Teama de necunoscut sau de a ieși din confort

Perspectiva unui nou teritoriu, a unei schimbări sau a riscului poate fi înfricoșătoare și poate duce la refuzul de a încerca sau de a acționa.

Însă cum să evoluăm dacă batem pasul pe loc? trebuie să ieșim din confort și sa ne îmbrațișăm temerile.

Lipsa de sprijin sau resurse

Uneori, sentimentul de a nu putea face ceva poate fi alimentat de lipsa de sprijin sau lipsa de resurse necesare pentru a realiza acea acțiune sau pentru a depăși un anumit obstacol.

Sunt griji reale și adesea foarte greu de depășit, însă merită sa căutam soluții pentru aceste lipsuri.

A conștientiza aceste blocaje și a înțelege ce se ascunde în spatele lor poate fi un prim pas important pentru a depăși acest "Nu pot".

Este bine să ne angajăm în autocunoaștere, să identificăm și să ne contestăm convingerile limitative, explorând modalități de a ne depăși temerile.

Prin practici precum gândirea pozitivă, vizualizarea, curajul de a acționa și lucrul pas cu pas, putem începe să ne depășim barierele mentale și să transformăm "Nu pot" în "Pot încerca" sau "Pot reuși".

Ai încredere în tine!

Foto: Brian A Jackson/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri