Novena Sfintei Marta sau Ritualul celor 9 Marți: Rugăciunea la Sfânta Marta îndeplinește dorințele cele mai arzătoare (și care sunt de folos sufletului celui care se roagă)

22 August 2024 publicat în Spiritualitate 12 share-uri

Sfânta Marta este o sfântă mai puțin cunoscută, dar cu mare trecere și evlavie la Dumnezeu, o sfântă făcătoare de minune, care apleacă urechea la dorințele și nevoile credincioșilor.

Sfânta Marta este cinstită pe 4 iulie și este mama sfântului Simeon, la rândul său pomenit în calendarul creștin pe 24 mai. Novena Sfintei Marta, o rugăciune specială prin care este invocată mijlocirea Sfintei Marta către Dumnezeu și Maica Domnului, a devenit foarte cunoscută în lumea crestină. Se spune că este de mare ajutor în necazuri și diverse dureri și că, atunci când cineva o rostește cu credință, dorința îi este ascultată și îndeplinită.

Când ai o dorință arzătoare sau o apăsare pe suflet, este bine să rostești rugăciunea sfintei Marta 9 zile consecutive sau 9 marți la rând, cu o lumânare sfințită alături, de aceea Novenei Sfintei Marta i se mai spune și Ritualul celor 9 Marți. Chiar dacă rugăciunea sau dorința îți este îndeplinită mai curând decât ți-ai fi imaginat, este bine să continui ritualul și să te rogi 9 zile successive sau preț de 9 marți consecutive.

Ritualul celor 9 marți presupune ca, având o lumânare sfințită sau o candelă aprinsă în dreptul icoanei Maicii Domnului, a lui Iisus Hristos sau chiar a sfintei Marta, să se rostească cu credință rugăciunea de mai jos. Se spune că, până la finalul ritualului celor 9 zile de marți, Sfânta Marta va face astfel încât, dacă îți este de folos, dorința ta arzătoare să se împlinească.

Sfânta Marta, de o blândețe, bunătate, virtute și smerenie ieșite din comun, era foarte apropiată de Dumnezeu prin harul rugăciunii. Era iubitoare de pace, de tăcere și de Dumnezeu, nu putea suporta ca cineva să fie necăjit sau în durere și prin urmare se ruga fierbinte lui Dumnezeu pentru omul aflat în nevoință.

Novena (Rugăciunea) la Sfânta Marta: aduce alinare și speranță

„Sfântă Marta, mă îndrept către tine, plină de încredere, cerându-ți ajutorul. Cred cu tărie că mă vei ajuta și mă vei sprijini la greu. Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog cu umilință să îmi aduci alinare în suferințele și necazurile mele.

În numele negrăitei bucurii care ți-a cuprins inima când i-ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te implor roagă-te pentru noi și familia mea, ca să-L păstrăm pe Dumnezeu în inimi, astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (în acest moment se rostește dorința, durerea, frământarea noastră). Te implor, ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutate precum ai înfrânt balaurul care zace la picioarele tale!”

Apoi se rostește rugăciunea Tatăl Nostru (de trei ori):

„Tatăl nostru, Care eşti în ceruri, Sfinţească-se numele Tău; Vie împărăţia Ta; Facă-se voia Ta, precum în cer şi pe pământ. Pâinea noastră cea spre fiinţă dă-ne-o nouă astăzi; Şi ne iartă nouă greşelile noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri; și nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăveşte de cel rău. Amin!”

După rugăciunea Tatăl Nostru, se rostește rugăciunea “Bucură-te, Marie” (de trei ori)

“Bucură-te Marie cea plină de har, Domnul este cu tine, binecuvântată eșți tu între femei și binecuvântat este rodul trupului tău, Iisus. Sfântă Marie, Maica lui Dumnezeu, roagă-te pentru noi, păcătoșii, acum și în ceasul morții noastre. Amin.”

Apoi se rostește o rugăciune scurtă către sfânta Marta (de trei ori)

Sfântă Marta, roagă-te pentru mine!

Foto fr si main: Photo by Ron Lach /Pixabay


Întotdeauna am fost fascinat de dualități: ordinea și haosul, știința și spiritualitatea. Ca analist, îmi place să găsesc modele și conexiuni în date, iar ca astrolog, să interpretez simbolurile cerului. Cu o configurație...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri