IN ACEST ARTICOL:

Pe 1 noiembrie 2024, Luna Nouă își face simțită prezența într-unul dintre cele mai fascinante și misterioase semne ale zodiacului - Scorpionul, amplificând parcă această aură enigmatică care învăluie orice apariție de Lună Nouă. Este un moment cosmic extrem de puternic și semnificativ, aducând cu sine oportunități pentru noi începuturi profunde și transformatoare.

1 Noiembrie 2024 este ziua Lunii Noi în Scorpion - un nou ciclu impregnat de energia Scorpionului!

Luna Nouă a lunii noiembrie are loc la 9 grade și 36 de minute în semnul Scorpionului, aducând în prim plan teme, schimbări și noi începuturi în aspecte care țin de intimitate, dinamica puterii, de control/dominație, chiar și bani, dar în același timp invitându-ne să ne scăldăm un pic și în apele emoționale ale Scorpionului. Marte și Pluto sunt guvernatorii Scorpionului și teme ale autenticității, mândriei sau geloziei pot ieși și ele la suprafață.

Instinctele ne sunt mai ascuțite ca niciodată în preajma evenimentului selenar și suntem capabili să ne sondăm propria inimă, dar și pe a celor care contează pentru noi la un cu totul alt nivel. Când energia Scorpionului este resimțită intens, vorbim de intensitate și consum sufletesc, dar și de un timp al creșterii, al regenerării și al transformării. Această energie ne îndeamnă să ne confruntăm cu cele mai adânci frici și dorințe pentru a le transforma în motive de creștere și forță interioară.

Ca orice Lună Nouă, Luna Nouă de pe 1 noiembrie poate reprezenta începutul unui nou ciclu în care am face bine să profităm de aspectele pozitive pe care le aduce această energie a Scorpionului. Să nu uităm că Scorpionul este plin de pasiune, de resurse și potențial, este o zodie pasională, care simte și gândește profund și intens, de o intuiție ieșită din comun și cu o capacitate de concentrare remarcabilă, cu ajutorul căreia poate realiza lucruri minunate.

Luna Nouă de pe 1 noiembrie ne eliberează de poveri emoționale și aduce confruntări și împăcări în dragoste

Luna Nouă de pe 1 noiembrie ne încurajează să ne eliberăm de anumite poveri emoționale pe care le-am purtat cu noi și care ne-au făcut să simțim că nu deținem controlul, să ne debarasăm de orice surplus emoțional, chiar și de durerile trecutului sau resentimente față de cineva anume/ceva anume, indiferent de cât de atașați am fi, într-un fel sau altul, de ele. Putem chiar să zicem că Luna Nouă de pe 1 noiembrie are și un rol purificator. Odată ce ne scufundăm în propriile emoții, începem să le și vindecăm.

Foto: Imagine de Enrique Meseguer de la Pixabay

Este momentul să ne luăm puterea înapoi și suntem ajutați de astre să simțim că de data aceasta suntem în control și ne putem scoate din niște cicluri vicioase, dependențe, comportamente autodistructive sau chiar datorii financiare. Unor anumite lucruri este mai bine să nu le opunem rezistență în această perioadă, chiar și acelora care vizează acțiuni concrete.

Fiindcă Luna Nouă are loc într-un semn de apă, de multe ori vom avea tendința de a ne retrage în noi înșine pentru a ne regăsi puterea, pentru a sta de vorbă cu noi și a cădea la pace cu tot ce se întâmplă înăuntrul nostru și abia apoi să confruntăm ceea ce avem de confruntat, indiferent că ne referim la oameni, la temerile noastre sau la trăirile noastre.

În preajma Lunii Noi în Scorpion putem implementa mult mai ușor unele schimbări pe care le-am tot amânat sau asupra cărora am avut ezitări fiindcă lucrurile pur și simplu ni se revelă cu mai multă ușurință și par a se așeza mai firesc, deseori cu mici coincidențe și sincronicități (doar vorbim de misticul Scorpion) care uneori ne fac să ne gândesc dacă nu este cumva și mâna divinității aici. Dacă ascultăm glasul blând al intuiției noastre, conexiunea cu latura noastră mistică poate fi mai puternică ca niciodată.

Pe de altă parte, Luna Nouă de pe 1 noiembrie realizează anumite aspecte și cu Saturn, ceea ce aduce mai mult echilibru în impulsurile noastre și ne face să ne acceptăm starea de statu-quo, să fim mai toleranți, înțelegători și empatici cu propriile situații, să nu ne judecăm prea mult pentru că nu ne-am putut scoate la un anumit moment în timp și spațiu din situațiile nu neapărat favorabile în care ne-am aflat.

Mai multe profunzime, ardere și vindecare în viețile și iubirile noastre în această perioadă

Căutam să aducem în viețile noastre tot ce este plin de sens, de adâncime și de substanță în această perioadă, ne concentrăm asupra acelor relații care au un înțeles și o profunzime care ne scot din amorțeala și din zona noastră de confort. Pot fi unele conflicte, lacrimi și intensitate între îndrăgostiți în preajma Lunii Noi în Scorpion, să se confrunte unele secrete sau să fie aduse în discuție cu putere anumite subiecte care nu sunt deloc ușoare și confortabile.

Brusc, confruntările emoționale nu mai sunt însă un bau-bau, ci o posibilitate de a te elibera de ceea ce te macină și a aduce chiar vindecarea ta și a relației tale fiindcă nimic nu este mai vindecător decât adevărul gol-goluț. Ce vrem să spunem însă este că, dacă sentimentele sunt puternice într-o relație, aceste mici revelații, discuții pătimașe și cutremure pot transforma dinamica cuplului, clarificând niște situații și sentimente și aducând regenerarea și resuscitarea acelei relații.

Foto fr si main: artshock /Shutterstock


Întotdeauna am fost fascinat de dualități: ordinea și haosul, știința și spiritualitatea. Ca analist, îmi place să găsesc modele și conexiuni în date, iar ca astrolog, să interpretez simbolurile cerului. Cu o configurație...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri