IN ACEST ARTICOL:

Una dintre cele mai frumoase pilde despre singurătate și de ce ar trebui să fim alături de oamenii dragi atunci când au cea mai mare nevoie de noi pentru că regretele nu mai salvează pe nimeni. 

Această pildă este o lecție profundă despre indiferență, egoism și regrete tardive. Ea ne arată cum frica, comoditatea și preocupările personale îi pot face pe oameni să abandoneze pe cei care au cea mai mare nevoie de ajutor. Găina rănită simbolizează orice suflet vulnerabil care, în momentele de suferință, caută sprijin, dar întâlnește doar nepăsare și respingere.

Găina mușcată de șarpe

Un șarpe a mușcat o găină, iar otrava începea să-i curgă prin vene. Rănită și slăbită, ea s-a întors în cotețul ei, căutând alinare și ajutor. Dar celelalte găini, temându-se că otrava ar putea să le atingă, au ales să o alunge.

Cu pași șovăitori, găina a plecat, purtând povara nu doar a mușcăturii otrăvitoare, ci și a disprețului și singurătății. În cel mai întunecat moment al vieții sale, familia i-a întors spatele. Cu ochii umezi de lacrimi, ea s-a îndepărtat, rănită și arsă de febră, târându-și piciorul afectat, lăsând în urmă tot ce cunoștea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. DOI OAMENI 10 tipuri de fructe uscate și cum să le integrezi în alimentația ta Te vopsești acasă? Iată cum alegi vopseaua – 3 criterii

10 regrete pe care le vei avea la sfarsitul vietii daca nu intelegi clipa de Acum

Din coteț, găinile priveau cum silueta ei mică dispărea în depărtare. Șoaptele lor răsunau aspru:
— Las-o să plece… oricum nu va supraviețui.

Timpul a trecut.

Într-o zi, o pasăre colibri a adus vestea neașteptată:
— Sora voastră trăiește! Locuiește într-o peșteră, departe de voi. Și-a pierdut un picior din cauza mușcăturii, dar a supraviețuit. Totuși, îi este greu să-și găsească hrana. Are nevoie de ajutor.

Dar răspunsurile au fost aceleași, îmbibate de nepăsare:
— Nu pot merge, am ouă de depus…
— Nu pot pleca, caut porumb…
— Nu pot să o ajut, am grijă de puii mei…

Colibriul s-a întors la peșteră fără ajutor.

Ghidul complet al camerei bebelușului - tot ce trebuie să știi înainte să amenajezi Top 5 produse de curățare a tenului pentru pielea sensibilă  4 sfaturi pentru a avea un ten impecabil

Timpul a trecut din nou. De data aceasta, colibriul a adus o veste tragică:
— Sora voastră a murit… Singură, în peștera ei. Nimeni nu a fost acolo să o îngroape sau să o plângă.

Aceste cuvinte au fost ca un fulger care a străpuns liniștea din coteț. Cele care depuneau ouă au uitat de ele. Cele care căutau porumb au abandonat semințele. Cele care aveau grijă de pui s-au oprit din ceea ce făceau. Regretul le-a sfâșiat inimile, mai otrăvitor decât orice mușcătură de șarpe.

„De ce nu am plecat mai devreme?”, se întrebau ele, dar întrebările nu mai aveau răspuns.

Plângând și lamentându-se, au pornit spre peșteră. De data aceasta, aveau un motiv să meargă, dar era prea târziu.

Când au ajuns, nu au găsit găina. În schimb, au găsit o scrisoare pe care erau scrise cuvinte ce le-au străpuns sufletele:
„În viață, de multe ori oamenii nu traversează strada pentru a te ajuta când trăiești, dar traversează lumea pentru a te îngropa când mori. Iar cele mai multe lacrimi la înmormântări nu sunt de durere, ci de remușcare și regret.”

Povești de succes și strategii de dezvoltare în afaceri: Antreprenorii învață cum să transforme provocările în oportunități Cum să te îmbraci la prima întâlnire cu un băiat. Sfaturi pentru a alege ținuta potrivită Cum poți să valorifici la maximum spațiul locuinței tale

Regretele nu pot schimba trecutul

Adesea, oamenii realizează prea târziu valoarea unei vieți sau greutatea unui gest de ajutor. Regretul nu poate schimba trecutul, iar lipsa de compasiune are consecințe ireversibile. Este un îndemn să fim prezenți pentru ceilalți atunci când contează, pentru că ajutorul oferit la timp poate salva mai mult decât o viață – poate salva o relație, o legătură umană sau chiar conștiința noastră.


Încă din copilărie, cuvintele au fost lumea mea. Scriam povești, versuri, jurnale intime. Găseam în scris o modalitate de a mă exprima, de a înțelege lumea din jur și pe mine însămi. 

Ca redactor,...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri